Ooms Jeugdskeelercup Rotterdam 30 april

Laat onderaan je reactie achter!

Op 30 april werd de tweede wedstrijd in de Ooms Jeugdskeelercup gereden. Locatie was dit keer de skeelerpiste te Rotterdam. Voor veel kinderen was skeeleren op deze piste met zijn nauwe kombochten erg wennen. Maar dankzij het clubkampioenschap van vorig jaar en de speciale pistetrainingen hadden alle 5 startende DKIJV’ers al ruim ervaring op deze baan.

De skeelerdag begon mooi, maar halverwege de wedstrijd trok er een flinke bui over (die voor de ene ouder wat onverwachter kwam dan voor ander). De meeste kinderen konden gelukkig schuilen in de area of call, die overdekt was met een tent.

De wedstrijd ging na een korte onderbreking verder op een natte baan. Dat was een beetje glibberen, maar de kinderen gingen hier indrukwekkend goed mee om. Toen de baan gedeeltelijk opgedroogd was werd de wedstrijd opnieuw stilgelegd, omdat een half natte baan gevaarlijker is dan een volledig natte baan. De baan werd met man en macht gedroogd middels trekkers en bladblazers.

Toen de baan helemaal droog was, konden de afsluitende puntenkoersen gereden worden.

Onze DKIJV’ers hebben zich weer van hun beste kant laten zien en mooie uitslagen gereden. Helaas maakte Tippie een lelijke val tijdens de series en kon de wedstrijd niet afmaken.

NaamCategorieEindklasseringRes. TijdritRes. SeriesRes. Puntenkoers
Noa van LeeuwenDKA13131411
Abel MeijerHP14344
Wende LinnenbankDP181059
Tippi VerbreeDP1155DNFDNS
Lieva Rosa BorsboomDP25565

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter