Uitreiking Jan van Schie Schaal en Thomas Bos Bokaal ALV 2021-2022 

Laat onderaan je reactie achter!

Tijdens de ALV van afgelopen donderdag 23 juni zijn volgens clubtraditie de Jan van Schie Schaal en de Thomas Bos Bokaal weer uitgereikt. Ditmaal in een vol clubhuis. Fijn dat het allemaal weer kan en mag! De nieuwe voorzitter Jan Martijn gaf een toelichting op de motivatie van het bestuur voor de ‘winnaar’ van de Jan van Schie Schaal.

Wim Mooijman ontvangt deze prijs voor het feit dat hij als organisator van de Zwedenreis helaas op de tweede dag vanuit stilstand een ongelukkige val maakte als gevolg van een windvlaag waardoor hij zijn bovenarm brak en de rest van de reis aan de zijlijn stond. Gelukkig is Wim inmiddels opgelapt en zodanig hersteld zodat hij lweer acte de presence kan geven als trainer bij de zomertrainingen van de recreantengroep.. 

Vervolgens gaf Jan Martijn een toelichting op de nieuwe selectieprocedure voor de Thomas Bos Bokaal. Hierbij wordt niet meer alleen naar bijzondere prestaties op de langebaan gekeken, maar ook naar het inlineskaten en shorttracken. Nadat de drie commissies kandidaten hadden voorgedragen, heeft het bestuur de winnaar bepaald. Birgit Radt is gekozen tot de winnaar vanwege haar goede prestaties bij het NK shorttrack (2e overall, met goud, zilver en brons op de individuele afstanden) en haar succesvolle deelname aan internationale shorttrack competities. Daarnaast presteert ze ook goed op de langebaan en marathon, kortom een terechte winnaar. Van harte gefeliciteerd, Birgit, geef deze enorme bokaal maar een mooie plek thuis!

Thijs Langeveld (nieuwe voorzitter van de Langebaancommissie) nam tenslotte nog de gelegenheid om, mede namens de leden en het bestuur, Stijn van Liefland te bedanken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Langebaancommissie. 

Uw verslaggever,
Renate van Koppen


Laat een reactie achter