Radboud International Tournament 2 juli 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Op zaterdag 2 juli zijn wij voor de wedstrijd Radboud International Tournament naar Wervershoof gereden. Dat was wel een eind rijden. Het toernooi duurde in totaal 3 dagen, maar wij deden mee met de Nationale Pupillendag. Wende, Tippi, Sara, Lotte en Isis deden met de wedstrijden overdag mee. Valerie was er om ons aan te moedigen, en deed zelf ´s avonds met de relay wedstrijd mee.

De baan in Wervershoof was mooi. Hij was blauw, dat hadden we nog nooit gezien. Verder was hij glad en kort, met kombochten net als in Rotterdam. Het duurde lang voordat we mochten inrijden, want ze liepen al achter op schema. Bij het inrijden was het erg druk in de baan. Daarna mochten we de tijdrit rijden. Deze was 100 meter.

Om 12:00 begon de club presentatie. Dat was erg leuk. Alle clubs mochten een rondje over de baan rijden met een vlag van de club. Daarna stonden we allemaal naast elkaar op de baan. Aan het toernooi deden kinderen uit heel Nederland mee, maar er waren ook deelnemers uit België, Duitsland, Denemarken en Engeland.

’s Middags reden we nog een series finale. 800 meter voor Isis in Pupillen 2. 1200 meter voor de meisjes in Pupillen 1. Er waren wel erg veel kinderen in de baan, soms wel 18 per race. Als laatste onderdeel van de pupillendag reden we nog een puntenkoers. 2000 m voor Pupillen 2 en 3000 m voor pupillen 1.

Uiteindelijk is Isis 8ste geworden bij Meisjes Pupillen 2 (van de 25) en bij de Meisjes Pupillen 1 is Tippi 24ste geworden, Sara 32ste, Wende 38ste en Lotte 40ste (van de 54).

Na de wedstrijden in Wervershoof zijn we naar het strand geweest en hebben we lekker afgekoeld in het IJsselmeer. Ook hebben we pizza en patat gegeten op het strand.

Medemblik

Daarna gingen we naar de skeelerbaan in Medemblik. Dit was een normale skeelerbaan van 400 meter. De skeelerbaan was op een boerderij. Wat we hier gingen doen was eigenlijk de reden dat we aan deze wedstrijden mee deden. We deden namelijk mee aan de half uur relay wedstrijd. Met ons zessen waren we een team en onze teamnaam was De Boerderijdiertjes! Bij het inrijden hebben we de aflossingen nog eens goed geoefend.

En toen ging de race van start. In een half uur moesten we zo veel mogelijk rondjes afleggen en elke ronde hadden we een aflossing. Dat ging erg goed en we vonden het allemaal erg leuk. We hebben geracet in de volgende volgorde: Tippi, Wende, Isis, Lotte, Sara, Valerie. In totaal hebben we in een half uur 38 rondjes afgelegd. Dat is 15,2 km en dus hebben we meer dan 30 km/u gemiddeld gereden!

We zijn niet in de top 3 geëindigd, maar we mochten toch even op het podium komen.

Daarna waren we best wel moe en na nog één drankje zijn we om 21:15 naar huis gaan rijden. Het was een lange dag, maar wel een hele leuke. Volgend jaar willen we zeker weer aan dit toernooi mee doen!

Uw verslaggevers,
Wende, Tippi, Sara, Lotte, Isis en Valerie


Laat een reactie achter