Inschrijving Clubkampioenschap Langebaan 2023 geopend

Laat onderaan je reactie achter!

Zondag 26 maart vanaf 16.00 uur is het Clubkampioenschap van DKIJV! Het Clubkampioenschap is voor alle leden van DKIJV, van jong tot oud, met en zonder licentie. We delen het ijs net als voorgaande jaren met ELS, de Delftse Studenten Schaatsvereniging (Effe Lekker Schaatsen). Doe mee en kom je krachten meten met je clubgenoten, trainingsmaatjes, vrienden en zet je PR nog wat scherper neer.
Aanmelding: is mogelijk tot 18 maart a.s. Schrijf je hier meteen in.

Welke afstanden?

Pupillen EF:100/100Geboren na 30-6-2013
Pupillen CD:100/300Geboren van 1-7-2011 t/m 30-6-2013
Pupillen AB:300/500Geboren van 1-7-2009 t/m 30-6-2011
Junioren, (neo)senioren en masters:500/1000Geboren voor 1-7-2009

Het programma (indicatief)

16:00Start CK Pupillen (1,5 uur vroeger dan voorgaande jaren!)
17:30Einde CK Pupillen
17:30Start CK Junioren, (Neo)senioren, Masters, ELS
18:15Prijsuitreiking DKIJV Pupillen in het Restaurant
19:15Prijsuitreiking DKIJV Junioren in het Restaurant
21:00Massastart
22:00Prijsuitreiking DKIJV Neosenioren en ouder + Massastart in het Restaurant

Optionele Massastart

Vorig jaar was er al even sprake van een Massastart, maar helaas kon die toen niet doorgaan. Nu staan alle seinen op groen om aan het einde van de avond samen met ELS een massastart te rijden. Deze is optioneel voor Junioren B en ouder. Je wordt ingedeeld in groepen van vergelijkbaar niveau afhankelijk van je PRs. Het aantal te rijden ronden verschilt per groep, denk aan 5 tot 16 ronden.

Bij deelname aan de Massastart is het dragen van de volgende veiligheidsmiddelen verplicht, zie https://knsb.nl/veiligheid/veiligheidsregels-mass-start/ :

 • Schaatshelm zonder uitsteeksels (ASTM norm F1849)
 • Snijvaste handschoenen
 • Snijvaste scheenbescherming
 • Snijvaste enkelbescherming/sokjes
 • Gesloten kleding met lange mouwen en broekspijpen
 • De buizen van de schaatsen moeten gesloten zijn en de bladeinden (onderzijde ijzers) moeten zijn afgerond met een straal van minimaal 1 cm (ronding 10 cent munt).

Je moet zelf voor de beschermmiddelen zorgen. DKIJV stelt echter snijvaste scheenbescherming, enkelbescherming en handschoenen ter beschikking. Deze kunnen tijdens het CK geleend kunnen worden, zolang de voorraad strekt. Wil je hiervan gebruik maken, stuur dan een email naar wedstrijdorganisatie@dkijv.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De massastart is een losstaand onderdeel en telt niet mee voor de uitslag van het clubkampioenschap Langebaan. Bij het aanmelden kun je aangeven of je wel of niet wilt deelnemen aan de massastart.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar wedstrijdorganisatie@dkijv.nl

Tot ziens op 26 maart!

Namens de wedstrijdorganisatie DKIJV,
Mischa Bart en Anne Schouten


Eén reactie op “Inschrijving Clubkampioenschap Langebaan 2023 geopend”

 1. schreef:

  Omdat Thomas Castelein zo vriendelijk was mij zijn helm te lenen en omdat de jury zo flexibel was om in zijn plaats aan de massastart te kunnen deelnemen, heb ik een heel leuke wedstrijd gereden. 6 ronden zijn niet te lang, maar kapot ben ik wel gegaan. Met dank aan Niels Schouten ook die me van tevoren heel handige tactische tips had gegeven.

  Coaches, (Brenda), die mij en anderen hebben bijgestaan, jury, starters, inschrijvers en andere mensen die dit clubkampioenschap van 2023 mede hebben mogelijk gemaakt wil ik ook nadrukkelijk bedanken voor deze feestelijke afsluiting van het schaatsseizoen.

  Tot bij het skeeleren of de zomertraining !

Laat een reactie achter