Langs de Line 3: De belangrijkste wedstrijden van het jaar en meer!

Laat onderaan je reactie achter!

Welkom bij de 3de Langs de Line. Dit keer een hele bijzondere verzameling wedstrijden. Naast een verslag van de laatste Jan van der Hoorn, hadden we ook afgevaardigden op het Nederlands Kampioenschap marathon. Maar we trappen af met de belangrijkste wedstrijd van het jaar: het DKIJV Inline Clubkampioenschap!


DKIJV Clubkampioenschap

Terwijl skeelerminnend Nederland zijn ogen gericht hield op het Nederlands Baan Kampioenschap in Heerde, hield omgeving Delft zich bezig met een andere belangrijke wedstrijd: het DKIJV Inline Skate Clubkampioenschap op de Skeelerpiste Rotterdam! In dit verslag de volledige uitslag en foto’s (wanneer beschikbaar).

Op een warme vrijdagavond, 16 juni, straalde de felle zon, wat een schril contrast vormde met het kampioenschap van vorig jaar dat door slecht weer moest worden afgelast. Maar dit jaar stonden 45 enthousiaste DKIJV-leden en gastrijders klaar om de spanning van de wedstrijd te voelen, hun krachten te meten met leeftijdsgenoten en vooral om plezier te hebben.

Het deelnemersveld was divers en bestond uit ervaren wedstrijdrijders die 3 tot 4 keer per week trainen en regelmatig aan wedstrijden deelnemen, maar ook uit minder ervaren rijders die voor het eerst aan de start van een wedstrijd stonden. En alles daartussenin! Het was een mooie dwarsdoorsnede van wat DKIJV te bieden heeft.

De competitie was spannend, zowel aan de top als aan de staart van het veld. De tijdrit, series en marathon zorgden voor veel close races, wat een waar feest was voor zowel neutrale als fanatieke toeschouwers.

Uiteraard stond gezelligheid met club- en trainingsgenoten op de eerste plaats deze avond, en voor veel rijders was het een kans om waardevolle wedstrijdervaring op te doen, mogelijk zelfs voor de allereerste keer. Maar degenen die meer gedetailleerde resultaten willen zien, kunnen hier de volledige uitslagen terug vinden voor de pupillen en kadetten, junioren en senioren.

Er zijn ook professionele foto’s gemaakt tijdens de wedstrijd, maar die bevinden zich nog even in de doka. Zodra ze binnen zijn zullen we zo snel mogelijk op deze website plaatsen. Dus houd de site in de gaten!

We hopen dat dit clubkampioenschap de inspiratie heeft gegeven aan een aantal skeeleraars om vaker aan wedstrijden deel te nemen. Bespreek dit vooral met je trainer, want er zijn wedstrijden op alle niveaus beschikbaar. En volgend jaar rekenen we op nog meer deelnemers aan het clubkampioenschap, er is ruimte voor nog veel meer deelnemers! Het is reuze gezellig hoor.

Deze fantastische competitie was mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Onze oprechte dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit evenement!


NK marathon inline skaten 2023

Door Jennifer van Leeuwen

Vandaag, 24 juni 2023, wat een mooie dag! Naast dat het 25 graden met zon was, stond namelijk ook het NK marathon op het programma. Wielen klaarmaken, mentaal opladen en hup naar Rotterdam, een keertje dichtbij voor ons. Om 5 voor 12 was het verzamelen voor de start Dames senioren en junA. Daar sta je dan, omringd door allemaal toppers. Denk aan Marijke Groenewoud, Elisa Dul, Lianne van Loon en noem het maar op: dé top van Nederland. Om 12 uur klonk het startschot voor de wedstrijd bij de Dames waar Nienke Haaring (DVIJC) en ik aan meededen. De eerste paar rondes waren veel geduw en getrek, wat ook resulteerde in een massale valpartij na ronde 2. De chaos in het peloton was toch wel even andere koek dan bij de regionale Oomscups. Iets later kwam een aanval van Groenewoud waardoor de snelheid ineens vet hard omhoog ging en best wat mensen, waaronder ik, helaas moesten afhaken. 30km lang heb ik, soms bij het peloton even maar vrijwel solo, doorgereden en nog een paar achterblijvers kunnen inhalen! Al met al was het een mooie wedstrijd en een ontzettend gave ervaring om met deze vrouwen mee te mogen rijden met uiteindelijke resultaat een 24ste plek. Nienke is 27e geworden.

Na de vrouwen was het de beurt aan de Mannen senioren en junA. Deze mannen rijden, je zult het je niet verbazen, echt kneiterhard! Na de start was het direct volle koers en begonnen ze met gemiddeldes van 45 km/h. Tiemen Haaring (DVIJC) stond hier aan de start en reed lekker mee! Echter is het verschil tussen de echte mannen en junA toch wel iets groter dan bij de vrouwen, neemt niet weg dat Tiemen hard heeft gestreden tot een 11de plaats!

Na de Mannen was het de beurt aan de junB dames en vervolgens de junB heren. Bij de junB heren stond Matthijs Wijk aan de start! Matthijs moest 21km rijden en heeft ook lekker doorgereden in een mooi groepje wat resulteerde in een top-10 positie (10de).

De dag werd afgesloten met de masters. Zowel de vrouwen masters, M40, M50 en M60 stonden hier aan de gezamenlijke start. Voor DKIJV was het de beurt aan onze inline skate trainer Sebastiaan van Leeuwen. Na een zware wedstrijd is hij uiteindelijk 4e master 50 geworden!!! Ook bij de masters is het verschil erg zichtbaar met toprijders die voor de sport leven en ‘masters die wel veel trainen maar niet voor de top’. Alsnog heeft hij vet hard gereden, in een mooi groepje kunnen aanhaken en het uiterste eruit weten te halen.

Iedereen is weer een ervaring rijker, hoe het ook ging. Zoals ik al met dit verslag begon; het was een  mooie dag met een superleuke en relaxte sfeer. Op naar de volgende wedstrijden / marathons!

Groetjes,
Jennie (Jennifer van Leeuwen)


Jan van der Hoorn Inline Cup #3 Leiderdorp

De Jan van der Hoorn competitie wordt steeds populairder onder DKIJV-rijders. Op de laatste wedstrijd waren maar liefst 10 DKIJV-leden en 1 gastrijder aanwezig. Het is geweldig om te zien dat deze competitie nu ook een mooie vertegenwoordiging van onze club heeft.

De meest recente wedstrijd vond plaats in Leiderdorp op een prachtige (tikkie warme) vrijdagavond op 23 juni. De mooie 400 meter baan in Leiderdorp zag er stralend uit, en de kinderen konden niet wachten om de baan op te verkennen en hun materiaal te testen. Het belang van goed materiaal mag zeker niet worden onderschat. Stel je voor dat je op de baan een wiel verliest of je beschermers thuis bent vergeten! Zonder namen te noemen kan ik bevestigen dat beide is voorgekomen deze avond. Gelukkig konden deze problemen netjes worden opgelost voordat de wedstrijd daadwerkelijk begon.

Deze wedstrijd bestond uit drie onderdelen: een tijdrit van 300 meter, een Onelap sprint race en een massastart over 1 ronde voor de jongere categorieën en 2 rondes voor de oudere categorieën.

Vanwege het grote aantal deelnemende DKIJV-leden kan het voorkomen dat ik als verslaggever iemand over het hoofd zie. Helaas overkwam me dat deze avond bij de familie Kraan. Pas later hoorde ik dat Jesper en Lieke ook aan deze wedstrijd hebben deelgenomen. Dat zal me niet nog een keer gebeuren! Gelukkig hebben we de uitslagen nog. Jesper, de jongste deelnemer van het hele veld (en de enige deelnemer in de categorie HP4), heeft het uitstekend gedaan. Hij behaalde drie keer de eerste plaats en werd daarom natuurlijk ook eerste in het dagklassement. Lieke reed vanavond zeer constant, met drie 8e plaatsen bij DP2 en een 8e plaats in het algemeen klassement.

In dezelfde categorie reed Lieva Rosa Borsboom weer naar het podium (2e plaats) en reed deze keer een stuk constanter dan de vorige keer (2e, 3e en 2e plaats). Tot nu toe alle wedstrijden op het podium geëindigd, hulde!

Thijs Rodenburg behaalde ook weer uitstekende resultaten: een 4e, een 3e en een 2e plaats. In zijn categorie is de top 4 zeer aan elkaar gewaagd, waardoor hij deze keer helaas net buiten het podium eindigde en genoegen moest nemen met de 4e plaats.

Dan de DP1-categorie. In totaal deden maar liefst 19 dames mee, waarvan 5 DKIJV-rijdsters! Van Dieuwertje Lehmann kunnen we zeggen dat ze in de wedstrijd groeide. Waar ze in de tijdrit nog als 16e eindigde, ging het al een stuk beter bij de Onelap met een 11e plaats. Bij de massastart eindigde ze zelfs als 8e. Livia Vlaar stond dit seizoen bij alle JvdH-wedstrijden aan de start en wist ook deze keer weer een plek in de top 10 te bemachtigen, met een mooie 8e plaats in dit sterke veld. Ylke Steenks doet als eerstejaars DP1 uitstekend mee en eindigde in de subtop op een sterke 7e plaats.

Lotte Janssen is een ervaren wedstrijdrijder, maar maakte nu haar debuut bij de Jan van der Hoorn competitie. Meteen liet ze zich gelden en meldde zich bij de gevestigde top 3 in DP1. Ze doorbrak de hegemonie in de tijdrit en eindigde als 3e. In de Onelap moest ze het alleen doen omdat ze op basis van haar klassement in een zwakke serie startte. Ze eindigde hierbij als 5e. Bij de massastart kon ze lang aanhaken bij de top drie en finishte als 4e, niet ver achter de nummer 3. Uiteindelijk werd ze 4e in het klassement.

Wende Linnenbank wilde na twee tweede plaatsen in deze categorie nu eindelijk eens op de hoogste trede van het podium staan. Weer kwam ze heel dichtbij. Met een 2e plaats in de tijdrit en winst bij de Onelap kwam het uiteindelijk aan op de massastart. Daar verloor ze de sprint op centimeters. Helaas geen eerste plaats, maar wel weer zeer tevreden met een mooie 2e plaats.

Bij de dames kadetten was de categorie ook goed bezet met 15 deelnemers. Noortje Valkenburg reed zeer constant en verdiende met twee 7e plaatsen en een 8e plaats de 8e plaats in het dagklassement. Vlak daarachter eindigde Valerie Coesmans op de 9e plaats. Valerie reed iets minder constant. Op de tijdrit en de onelap reed ze naar de tiende plek. Maar bij de mass start schoot ze uit haar slof en eindigde ze na een uitgekiende race uitstekend op de 6de plek.

Het zijn weer prachtige resultaten voor onze jeugd in deze ontzettend leuke (en steeds gezelliger wordende) competitie. Er zijn nog 3 Jan van der Hoorn wedstrijden te gaan dit seizoen. Deze wedstrijden zijn ook uitermate geschikt voor beginnende wedstrijdskeeleraars. Dus als je ook eens in een Langs de Lange de Line genoemd wil worden, bespreek dit dan met je trainer!

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank

Vol spanning wordt gewacht op plaatsing van de volgende Langs de Line


Laat een reactie achter