Langs de Line 6: Mooie Prestaties tussen de Buien door

Laat onderaan je reactie achter!

We zijn terug! Na een mooie zomervakantie mochten de meeste kinderen in de regio afgelopen week weer naar school. Maar nog leuker voor de kinderen: het skeelerseizoen is ook weer in volle vlucht! Op zaterdag 26 augustus stond in Gouda weer een Oomssport Jeugdskeelercup wedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd sinds 13 mei (!) in deze competitie. Aansluitend mochten de mannen en vrouwen van de lange adem aan de slag met de volgende OomsSport Marathon. Als toetje hebben we nog een mooi verslag van Serge over de marathon in Heerhugowaard een week eerder.

Oomssport Jeugdskeelercup 4 Gouda

De eerste wedstrijd na de zomerstop was in Gouda. Doordat deze 4de Jeugdskeelercup in combinatie werd gereden met de Dave van Dam competitie was het deelnemersveld groot. De rijders waren benieuwd hoe de verhouding vandaag zouden liggen, want er werd gereden tegen onbekende tegenstanders. Maar ook hoe ben jezelf en je concurrenten uit de zomerstop gekomen? Heb ik niet een pizza teveel op op dat Italiaanse terras? Is mijn conditie wel weer op peil? Of heeft de rust me juist goed gedaan? Vragen die vandaag een antwoord zouden krijgen.

Abel, Aert, Emma, Emma, Felice en Isis (foto’s door SC Gouda)

Een andere factor was het weer vandaag. De dag zou in het teken staan van ouders die de data van Buienradar vergeleken met de wolkenlucht boven Gouda. De eerste voorspelde buien werden gelukkig op het laatste moment gecanceled. De volledige tijdrit kon zelfs in de zon gereden worden.

Halverwege de series was ons geluk helaas opgebruikt en begon de eerste stevige bui. Een hectisch vervolg van de wedstrijd begon. Series werden halverwege afgebroken, races moesten over gereden worden, en een aantal finales moesten overgeslagen worden. We zagen helaas ook de nodige valpartijen veroorzaakt door de gladde baan. De wedstrijd kon uiteindelijk tussen de buien door wel afgemaakt worden. Gelukkig maar, want DKIJV had een hoop rijders opgelijnd staan voor mooie resultaten.

Julianne, Lieva Rosa, Lotte, Sara, Tippi en Wende (foto’s 1-4 en 6 door SC Gouda)

Jongste rijder Aert van der Goes (HP3) had een duidelijke doelstelling: minimaal 1 iemand achter zich laten en het podium halen. Dat doel heeft hij glansrijk gehaald en is op alle onderdelen 3de geworden.

Julianne Tam (DP2) maakte samen met haar broer haar wedstrijd debuut. Dat deed ze met verve. In een groot veld streed zij goed mee en eindigde 17de. Dat smaakt naar meer! In de zelfde categorie streed Lieva Rosa Borsboom mee in de top. Uiteindelijk werd zij 6de in een veld dat een stuk sterker was geworden door deelnemers uit de Dave van Dam competitie.

In de grootste categorie DP1 (32 deelenemers!) was Wende Linnenbank gefocust. Haar doel was duidelijk: podium. Dat doel zette zij kracht bij door de tijdrit te winnen. Met ook mooie resultaten op de andere twee onderdelen eindigde ze uiteindelijk 2de. Doel bereikt! Klassementsleider Sara van der Goes kon nog niet de overmacht laten zien van voor de zomerstop, maar met een mooie 4de plek hoeft ze niet ontevreden te zijn. SIL rijdster Felice Koutstaal is in het begin van het seizoen bij onze wedstrijdgroep aangehaakt en laat een goede progressie zien. Dat onderstreepte ze zaterdag met een mooie 11de plek. Lotte Janssen zal niet heel tevreden zijn met de uitslag van haar tijdrit (21ste), maar op de puntenkoers revancheerde ze zich met een uitstekende 11de plek. Tot slot in deze categorie streed Isis van Etten goed mee mee in het middenveld en verzekerde zich van de 20ste plaats.

Debutant Matthias Tam deed het uitstekend in de categorie HP1. Hij wist zich zelfs naar de 4de in het klassement te rijden. In de puntenkoers liet hij mooie gevechten zien met trainingsmaatje uit de wedstrijdgroep Tristan Boon. Voornamelijk in de puntenkoers reed Tristan vandaag erg sterk, helaas zorgde inconsequenties met het rondebord ervoor dat Tristan een rondje te vroeg dacht dat hij al klaar was. Dat zorgde nog voor een aantal plekken verlies. Uiteindelijk mag hij tevreden zijn met een 6de plek.

Noortje, Noa, Tristan en Matthias (foto 1 door SC Gouda)

Bij de dames kadetten (met 28 deelneemsters ook al zo’n grote categorie) reed Tippi Verbree haar eerste JeugdSkeelerCup van het seizoen. Dat deed zij meteen heel goed met een 11de plek. De beste race van Noa van Leeuwen (ze lag 3de in haar serie) werd helaas halverwege gestopt door plotselinge regen. In het klassement is ze 21ste geworden. Noortje de Nie had een goede kwalificatie gereden bij de sprint, doordat de finales uiteindelijk niet meer werden verreden eindigde ze hier als 19de. In het klassement eindigde ze uiteindelijk als 23ste.

Abel Meijer zat er bij de heren kadetten goed bij, helaas kwam hij net te kort voor het podium en moest hij genoegen nemen met een 4de plaats.

De categorie van onze Emma’s (DJB) hadden de meest hectische races van allemaal. Ze waren de eersten die de baan op moesten na een regenbui en ze merkten al gauw dat de baan glad was. Onverantwoord glad. Dat vond de jury naderhand ook en lieten na een korte pauze de kwalificaties over rijden op een drogere baan. Emma van de Goes die een goede tijdrit had laten zien kwam helaas toch ten val en kon de wedstrijd niet meer hervatten. Emma Boon herpakte zich in de herkansing en pakte een 9de plek in de einduitslag.

Tot slot zorgde Matthijs Wijk (HJB) voor de derde DKIJV podiumplek van de dag. Zijn puntenkoers vond in de stromende regen plaats, maar verzekerde zich in een sterk veld van een 3de plek.