Eindbrief 2023 van de inline commissie

Laat onderaan je reactie achter!

Het seizoen zit er op en de eerste schaatslessen zijn een feit, dus tijd om te evalueren. De explosieve groei van de voorgaande jaren was er dit jaar niet, maar toch weer 156 skeeleraars. Zonder namen te noemen zat er een leeftijdsverschil van bijna 70 jaar tussen de jongste en oudste deelnemer wat aangeeft dat het echt een sport voor alle leeftijden is. De inline commissie past het beleid aan op de veranderende situatie op de baan en de behoeftes van onze leden. 

Na jaren van extreme groei is het nu tijd voor organische groei en behoud van leden en de kwaliteit waarborging van de lessen. Veel beginnend of gevorderd volwassenen zijn inmiddels snel genoeg geworden om op andere uren te gaan trainen waar het tempo en conditie een grotere rol spelen. Hoe we dat op gaan lossen met baandruk zien we de komende wintermaanden wel.  

Helaas hebben we dit jaar wel heel erg veel vervelende valpartijen gehad, een groot aantal schaafwonden waarvan sommigen ook op het gezicht. Een aantal rijders waren voor extra controle naar het ziekenhuis gestuurd na een valpartij. Dus zorg dat je beschermmiddelen goed op orde zijn voor je eigen veiligheid. 

Winter programma 

De afgelopen jaren viel de inline in een lange winterslaap tijdens het schaatsseizoen om vervolgens in het voorjaar weer te ontwaken en langzaam weer in actie te komen. Omdat gebleken is dat veel nieuwe inline leden niet schaatsen gaat de inline commissie gewoon door tijdens het schaatsseizoen. 

Als commissie onderhouden wij goede relaties met omringende schaats- en inline verenigingen. Zo ook met Zuid-Holland op wielen en via hun kunnen wij nu een winterprogramma aanbieden. Elke woensdag van 17:45-18:45  is er voor de skeeleraars (ong. >11jaar) een mogelijkheid om in sporthal De Pijl in Naaldwijk mee te trainen. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om op zondagochtend te trainen in de Rijnstreekhal. Meer informatie vindt je in deze link

Als Inline commissie steunen wij dit initiatief en enkele DKIJV leden trainen op woensdag al mee en de zondag loopt ook al lekker vol. Het gaat wel buiten DKIJV inline commissie om en opgeven hiervoor gaat daarom ook direct bij de organisatie van Zuid-Holland op wielen. Kijk hiervoor op hun website: www.zuidhollandopwielen.nl.  

Talentteam gewest 

De oplettende toeschouwer, deelnemer of lezer van de wedstrijdverslagen heeft zich misschien wel eens afgevraagd waarom sommige clubgenoten niet in DKIJV kleuren rijden. Een aantal DKIJV rijders zijn namelijk geselecteerd voor het KNSB talent of gewestelijk team en rijden daarom in de kleuren van de Zuid-Hollandse vlag. 

Als DKIJV inline commissie proberen wij onze bijdrage te leveren door het gewest te ondersteunen met het ontwikkelen van talent door trainingstijd en locaties te faciliteren. Ook diverse DKIJV-jeugdrijders waren afgelopen seizoen voor deze teams geselecteerd en ook voor volgend jaar zullen er waarschijnlijk weer DKIJV-jeugdrijders uitgenodigd worden op basis van de competitie uitslag van de Ooms jeugdskeelercup. Helaas kan niet iedereen geselecteerd worden, ook al zijn de prestaties van de deelnemers haast gelijk. 

Om die reden heeft het DKIJV-bestuur de inline commissie toestemming gegeven om een eigen goed herkenbare Delftsblauwe wedstrijdgroep op te zetten met bijpassende pakken. Deze wedstrijdgroep is wel voor iedereen toegankelijk die zich inschrijft voor een inline competitie in 2024 en het minimale aantal competitiewedstrijden probeert te rijden. Je zal dan ook altijd toegang krijgen voor onze trainingen op de piste. 

En ook voor volgend jaar staat onze deur weer open voor het talentteam van het gewest zodat onze DKIJV-wedstrijdrijders de kans krijgen om met de beste rijders van Zuid-Holland mee te trainen en de aansluiting te vinden en behouden.  

En met de wedstrijden zitten we tegenwoordig in ieder geval uit de zon met onze nieuw aangeschafte tenten met behoud van de bekende gezelligheid  

Opgeven via inline-skaten@dkijv.nl met de #wedstrijdgroep zodat jullie gepersonaliseerde wedstrijdpakken alvast besteld kunnen worden. 

Kleding 

Als club is het belangrijk om herkenbaarheid uit te stralen. Niet iedereen heeft de behoefte om in een aerodynamisch wedstrijdpak te trainen. Voor die groep is het DKIJV-sportshirt ontworpen.  Deze sportshirts zijn ook met droogtraining en hardlopen te gebruiken, Of om op zondag over de boulevard te flaneren. 

De komende tijd staat de kleding commissie een aantal keer langs de ijsbaan op de Uithof. Neem een keer de tijd voor het passen en het direct bestellen van deze shirts zodat je aankomend voorjaar weer helemaal voorbereid bent. 

Rabo ClubSupport 2023 

De prachtige foto die we gemaakt hebben voor Rabo Club Support heeft hopelijk veel effect gehad. We weten nog niet hoeveel stemmen DKIJV ontvangen heeft want de stemmen worden nog geteld. Maar de bijdrage wordt gebruikt in ieder geval gebruikt voor verbetering van de clubfaciliteiten voor komend jaar. 

Berlijn reis 

Jullie hebben recentelijk het wedstrijdverslag van de Berlijnreis kunnen lezen. Gezien het feit dat de overnachting en locatie in Berlijn wederom uitstekend waren, zijn er alweer 10 kamers geboekt voor 2024. 

En een optie voor 4 extra kamers is ook reeds gedaan en daarom staat de inschrijving per direct al open. Wacht niet te lang en verzeker jezelf van een plek voor een gunstigere prijs. 

Alle DKIJV leden en gasttrainers vanaf het jaar dat je 17 jaar wordt en ouder zijn welkom.  Opgeven via inline-skaten@dkijv.nl met de #Berlin 

Wisseling Inline commissie 

Jeroen Leering heeft de laatste jaren deel uitgemaakt van de inline commissie. Op dit moment is het voor Jeroen onmogelijk geworden om nog tijd vrij te kunnen maken voor de Inline commissie en heeft hij aangegeven te willen stoppen. 

Inmiddels is er een vervanger gevonden voor de taken binnen de inline commissie. Martine Schiffeleers heeft zichzelf al voorgesteld tijdens de Balansbokaal maar zal zich binnenkort voorstellen binnen de appgroepen en haar plannen voor 2024 uiteenzetten. 

Tot slot 

De inline commissie zet zich in voor de skeelermogelijkheden voor iedereen. Voor iedere skeeleraar heeft DKIJV als doelstelling een passende trainingsmogelijkheid aan te bieden. Voor gevorderd en beginners, voor jeugd (en hun ouders).DKIJV heeft als vereniging alleen bestaansrecht door de inzet van vele vrijwilligers. 

Gelukkig zijn er ook dit jaar weer mensen opgestaan om de lasten over vele schouders te verdelen. Zo zijn er binnen de club nog wel voldoende vacatures die vervult moeten worden en wil je zelf daarvoor in zetten stuur dan een mail inline-skaten@dkijv.nl  met de #vrijwilliger.

Mochten jullie suggesties hebben ter verbetering voor het seizoen 2024 laat dat dan even weten via hetzelfde mailadres. 

Dan sluiten wij de boeken en zien we iedereen volgend jaar weer op de baan. 

Namens de inline commissie, 
Jeroen Leering 
Martine Schiffeleers 
Heleen ten Have 
Serge van der Goes 


Laat een reactie achter