Hulp voor het juryteam gezocht voor de organisatie van de Residentiecup op 11-12 november!

Laat onderaan je reactie achter!

Kom kijken naar de toppers van de toekomst en maak je nuttig voor de vereniging!  DKIJV moet ieder schaatsseizoen een aantal langebaanwedstrijden op de Uithof organiseren, zoals nu de Residentiecup. Een landelijke wedstrijd waarin de beste junioren van Nederland strijden om startbewijzen voor NK’s en Worldcups.  Onze wedstrijdcommissie stuurt dan een 12-koppig DKIJV juryteam aan dat ervoor zorgt dat deze langebaanwedstrijden verreden kunnen worden. Iedere schaatser of ouder kan deelnemen in het juryteam, de taken zijn heel eenvoudig en snel te leren,  bovendien is het gezellig en warm in de jurykamer op de Uithof.  Meld je aan! 

Meer informatie vind je hier:

Wedstrijden die wij verder organiseren zijn de Oudejaarswedstrijd voor de jeugd, het Clubkampioenschap en ook een paar wedstrijden voor de wedstrijdrijders uit het Gewest Zuid-Holland. We komen vaak mensen tekort in ons juryteam en dat is jammer want: zonder jury geen wedstrijden. 

De taken in de juryruimte: handklokken, het rondebord bedienen, computers bedienen, aankomstcontrole of speaker. Andere mensen doen liever buitentaken zoals helpen om de rijders op tijd aan de start te krijgen. Deelnemen in het juryteam is altijd leuk. Je kunt de wedstrijden goed bekijken en daarnaast staan koffie, koek, fris, chips, broodjes en soep klaar en kunnen we in de dweilpauzes gezellig bijpraten.

Er zijn verschillende taken. Voor sommige taken ben je in een paar minuten ingewerkt, andere taken vragen meer ervaring. Maakt niet uit wat je wil doen, we helpen je altijd met een uitleg en zullen je inwerken. Ook kun je, als je het heel leuk werk vindt, KNSB cursussen volgen, maar dat is iets voor later. Je kunt natuurlijk eerst meedraaien en kijken of je het leuk vindt.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: wedstrijdorganisatie@dkijv.nl


Eén reactie op “Hulp voor het juryteam gezocht voor de organisatie van de Residentiecup op 11-12 november!”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Hallo Renate, wat een goed initiatief om meer leden te laten delen bij wedstrijden.
    In het verleden organiseerde de baancommissie nog wel eens een jury cursus. Deze cursus is nodig om bij wedstrijden die er toe doen, verzekerd te zijn van kwaliteit in de jurykamer. als er records worden gereden moet daar een proces verbaal van worden opgemaakt en heb je gekwalificeerde jury nodig. Dus iedereen die deze cursus niet met goed gevolgd heeft afgelegd, is geen erkend jurylid in de zin van het KNSB protocol. blijft onverlet dat het fijn is om voldoende actieve leden bij de jury te betrekken. DKIJV is daar al heel lang koploper in.

Laat een reactie achter