Oomssport Cup seizoen 2023-2024 – Nu ook met startgroep 4

Laat onderaan je reactie achter!

De dames en heren van de lange adem, die onvermoeibaar lijken te zijn en waarbij niet altijd de sterksten, maar soms ook de slimsten overblijven om voor de overwinning te strijden. Dat zijn de dames en heren van de marathon. Maar wist je dat JIJ ook marathonwedstrijden kunt rijden?

Op De Uithof wordt ieder seizoen de Oomssport Marathon competitie gereden. Een competitie over meerdere wedstrijden, waarbij er wedstrijden zijn op verschillende niveaus. Zo rijden we al jarenlang op de zaterdagavond met:

  • Junioren C en B;
  • een Startgroep 1 (de snelste groep met 50 ronden per wedstrijd);
  • een Startgroep 2 (met 35 ronden per wedstrijd);
  • en een Startgroep 3 (met 10 loze ronden en 25 wedstrijdronden).

Met ingang van dit seizoen zijn we ook gestart met een Startgroep 4. Deze startgroep is uitstekend geschikt om kennis te maken met de marathonsport. De wedstrijden zullen bestaan uit 5 loze ronden en 20 wedstrijdronden.

“Met het toevoegen van Startgroep 4 denken wij dat iedereen op een mooie manier kennis kan maken met marathonwedstrijden.”

Naast de wedstrijden op zaterdagavond voor de eerdergenoemde categorieën zijn er ook een aantal massastart wedstrijden voor de pupillen op zondagochtend. De pupillen A en B rijden 12 ronden. De pupillen C tot en met F rijden 8 ronden.

De wedstrijdkalender is te vinden op https://www.knsbgewestzh.nl/marathon/kalender/ .

Informatie rondom wedstrijden zoals de startvolgorde en uitslagen worden gedeeld via de app ‘’Sportity’’ op het kanaal Marathon Den Haag (met wachtwoord MAR-DH).

Lijkt het je leuk om een keer te proberen of marathonschaatsen iets voor je is? Inschrijven kan met een daglicentie via https://inschrijven.schaatsen.nl, daar kies je dan voor Marathon en Den Haag (De Uithof).

Ben je heel enthousiast geworden en wil je met de hele competitie mee doen? Dit kan door via je ijsclub het “vastrecht” te kopen voor het hele seizoen.

Als je vragen hebt over de marathonwedstrijden, dan kun je altijd mailen naar gtcm.zh@gmail.com.


Laat een reactie achter