17 jaar inlineskaten bij DKIJV

Laat onderaan je reactie achter!

Inline Commissielid Serge van der Goes schrijft over 17 jaar Inline geschiedenis bij DKIJV, “meester Rein” en de presentatie van gloednieuwe wedstrijdpakken!

Het zal zo rond 2007 zijn geweest dat een aantal DKIJV leden besloot om skeelerlessen te gaan verzorgen vanuit de vereniging. Om zo in een gat te springen wat was ontstaan door het stoppen van het lesprogramma door Christel sport uit Schipluiden.

Een parkeerplaats in Den Hoorn werd de uitvalsbasis voor deze lessen.

Met slechts een handvol kinderen werd de basis gelegd voor de jaren die volgden. Clubstatuten werden aangepast en de inline werd al vroegtijdig een volledig deel van DKIJV.

Volwassenen gingen zich bij de trainingen aansluiten en er konden banen gehuurd worden. De explosieve groei van het aantal leden kwam pas echt op gang door de corona lockdown. En we hebben de leden weten vast te houden toen alles weer open ging. Seizoen 2023 is afgesloten met 186 rijders welke trainden op 4 verschillende dagen op 3 verschillende locaties.

In dit seizoen heeft “meester Rein” als één van de grondleggers van het inlineskaten binnen DKIJV wel aangegeven dat hij niet langer beschikbaar is als Inline trainer. Een volledig te begrijpen beslissing en de huidige inline commissie is hem dankbaar voor het gedane voorwerk.

In het beleid van de voorgaande inline commissies was bepaalt “het aanbieden van inline lessen voor de recreant en de wedstrijdrijder om zo aansluiting te vinden bij de landelijke gewest selecties”.

Deze oude geschriften zijn toepasselijker dan ooit met een enorm aantal jonge recreanten en maar liefst 4 DKIJV rijders in het gewestelijk talentteam en 1 rijder in het gewestelijk opleidingsteam. En een groot aantal rijders wat op niveau is en staat te trappelen om hun selectieplek over te nemen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om “meester Rein” het allereerste nieuwe wedstrijdpak te overhandigen. Rina van de Velde werd hierbij zeker niet vergeten. Ook zij heeft zich als DKIJV lid jarenlang ingezet voor de vereniging als penningmeester, vrijwilliger en als jurylid tijdens de vele schaatswedstrijden.

Hoofdsponsor van de nieuwe skeelerpakken is www.delftsblauwsport.nl een collectief initiatief van een aantal ondernemers binnen DKIJV. Maar uitleg daarover zal later volgen.

De wedstrijdpakken van DKIJV zijn voorzien van delftsblauwsport logo en door verbeterde druktechniek in een gemoderniseerde huisstijl gegoten met de herkenbare DKIJV blauw witte kleuren met een gewestelijk accent. Maar duidelijk onderscheidend van de DKIJV recreanten inline kleding. En zeker geen gedoe meer met het opspelden en afplakken van beennummers.

Deze volledig gepersonaliseerde wedstrijdpakken met mee gedrukt wedstrijdnummer inclusief achternaam zijn beschikbaar voor alle DKIJV leden van alle leeftijden die met een volledige inline wedstrijdcompetitie meedoen in 2024.

De meeste inline wedstrijdbanen liggen in mooie stukjes Zuid-Holland waar een middag in de volle zon niet altijd prettig is. Om die reden heeft de Inline commissie een tweede tent aangeschaft zodat naast de baan er in een ontspannen sfeer met eigen ogen gezien kan worden hoe de pupillen, kadetten, junioren en masters hun uiterste best doen om de prijzen te pakken. Verwacht geen motorhome met Hospitality. Maar er zal in iedere geval koffie klaar staan bij de DKIJV tenten als je het in een thermoskan van huis uit meeneemt.

Zaterdag 10 februari zal de Inline commissie voor, na en tijdens het jeugdschaatsen op de uithof uitleg geven en alle vragen beantwoorden over het komende inline seizoen. Paspakken voor de recreanten en wedstrijdrijders zal aanwezig zijn, evenals de definitieve kledingprijzen.

De inline commissie is er voor DKIJV leden van alle niveaus en leeftijd. Wij proberen voor iedereen een zo leuke les of training te organiseren en het maakt ons niet uit of je wedstrijden rijdt of niet.

Het moet vooral heel leuk zijn dan volgt de rest vanzelf.


Laat een reactie achter