Marathonflits week 50: Marathon: een spel van 7 tot 77 jaar

Laat onderaan je reactie achter!

In het weekend van 16 en 17 december kwamen vele DKIJVers van jong tot oud in actie bij de marathonwedstrijden. Zo is op zaterdag de 16e de Kees van Schie Memorial verreden en was er de finale van de Oomscup voor pupillen op zondagochtend 17 december. Marathonschaatsen bleek ook dit weekend toch veel meer een spel te zijn waarbij niet altijd de beste wint. Soms wel, maar soms wint de slimste, de handigste of de gelukkigste schaatser. Uiteindelijk is de toeschouwer net zo goed winnaar bij het marathonschaatsen, want het blijft een fascinerend schouwspel!

Finale Oomscup Pupillen

Op 17 december stond de finale van de Oomscup competitie voor pupillen op het programma. In deze 4de marathon van het seizoen streden nog 3 DKIJV’ers om het podium. Het werd echter een wedstrijd om met gemengde gevoelens op terug te kijken voor DKIJV.

Wende was helemaal klaar om de strijd aan te gaan voor de eindoverwinning bij de dames pupillen B. Ze stond slechts 1 punt achter op de klassementsleider. Twee dagen voor de wedstrijd werd ze echter geveld door de griep en zag haar kansen verdampen. Op zondagochtend heeft ze zich toch uit bed gesleept en zich aan de start gemeld, want alleen al meedoen was voldoende om haar van de 2de plaats te verzekeren. Dat lukte, en ze kon een mooie beker voor de tweede plaats meenemen terug haar bed in.

Voor Lotte was het in de categorie DPA ook spannend. Ze stond op de derde plaats in een klassement, met uitzicht op de tweede plek en een ruime voorsprong op de nummer 4. Lotte zat goed in de race, maar in de tweede helft van de marathon werd haar de kop van het peloton opgedrongen en dat kopwerk heeft haar wellicht wat te veel kracht gekost. Het ging namelijk helemaal mis voor haar in de laatste ronde. Ze kon niet meer mee sprinten voor de ereplaatsen en vóór haar viel de uitslag ook net verkeerd, zodat ze haar 3de plek in het klassement kwijtraakte. Ze moest dus genoegen nemen met de ondankbare 4de plaats.

Voor Olen was het een stuk minder spannend, na drie overwinningen in de kleine categorie HPB kon hem de eindoverwinning niet meer ontgaan. Hij hoefde niet eens meer te starten in de finale en deed dat ook niet. Maar hij mocht wel als enige DKIJV’er het hoogste treetje van het podium beklimmen.


Het laatste clublid dat aan deze marathon competitie mee deed was Sara. Bij de categorie DPA liet zij zich regelmatig van voren zien. Maar het gebrek aan een scherpe eindsprint zorgde dit seizoen voor meestal een finish in de middenmoot. Deze finale zette ze wel haar beste resultaat neer met een 7de plek. Zij eindigde 9de in de ranking.

17-12-2023 Finale Oomscupcategorieklasseringklasseringklassering
  categorietotaalCompetitie
Lotte JanssenD pup A594
Sara van der GoesD pup A7139
Wende LinnenbankD pup B4142
Olen OlsthoornH pup BDNSDNS1

Kees van Schie Memorial

De Kees van Schie Memorial op 16 december was wederom een wedstrijd in de Oomscup competitie voor (neo)senioren en masters, maar daarnaast ook een wedstrijd waarbij de vorig jaar overleden Kees van Schie herdacht werd. Hij was trouw lid van de vrijwilligersbrigade van de marathoncommissie van Gewest Zuid-Holland. Er waren daarom extra premie’s en ludieke prijzen te winnen tijdens de wedstrijd en er was na afloop een loterij. Bovendien stonden veel familieleden en bekenden van Kees langs de baan. Het was een mooie en gezellige avond waarbij verschillende DKIJVers met prijzen naar huis gingen. Zo wonnen Annewil en Edwin bij de loterij een reisje naar Wenen, naar later bleek een fietstocht naar huis met 10 kilo uien onder de snelbinders…

16-12-2023 Kees van Schie Memorialcategorieklasseringklassering
  categorieeinduitslag
Joppe KleiwegC 222
Fokke StoelM 214
Cornel van ZaalC 245
Mariska van ZonD 21 10
Martijn CoeveldM 2513
Marco van KoppenM 2919
Remco BoereC 2720
Thijs LangeveldC 21227
Stijn van LieflandM 212 30
    
Edwin van LeeuwenM 413
Martin van VeenM 425
Leon van BohemenM 447
Jeroen van der SteuijtM 4610
Annewil StellooD 4314
Gé ScholtenM 4816
Lutske LindemanD 4420
    
Bionda HeeringaD313
Harold van TilM 357
Niels van DoornM 368
Bart van LeeuwenM 31013
Renate van KoppenD 3214
Pip YpenburgD 3317

Uw verslaggever,
Renate van Koppen

NB. we vinden het leuk foto’s te ontvangen van wedstrijden. Deze zullen we indien geschikt delen in onze wedstrijd verslagen en/of op Instagram. Foto’s kunnen naar ons gemaild worden: communicatie@dkijv.nl.


Laat een reactie achter