Short News: Clubkampioenschap Shorttrack DKIJV

Laat onderaan je reactie achter!

Op maandagavond 11 maart zijn de clubkampioenschappen shorttrack verreden. Het clubkampioenschap shorttrack van DKIJV wordt samen met het clubkampioenschap van HVHW verreden, waardoor er voor elke categorie leuke, spannende en uitdagende ritten ontstaan. Naast de leuke wedstrijden was er vooral ook heel veel gezelligheid rondom de baan, waarbij iedereen elkaar enthousiast aanmoedigde.

Mede dankzij de hulp van vele ouders, trainers en anderen in de jury als handklokker, runner, blokkenlegger, scheidrechter of het verzorgen van koffie of thee voor de jury etc kon deze wedstrijd georganiseerd worden. Antwan verzorgde als speaker de gehele wedstrijd enthousiast van commentaar, wat hem bijna zijn stem kostte deze avond. En hoewel Birgit, als kersvers Nederlands kampioene junioren B, zelf niet meedeed aan het ck was zij wel aanwezig als blokkenlegger.

Junioren F

Bij de junioren F meisjes was er in de B-finale een rechtstreeks duel tussen Cato, Liv en Lindy, om de podiumplekken, die in deze volgorde wisten te finishen. Anouschka reed in haar eerste schorttrack wedstrijd naar een mooie 3e plaats in de C-finale en werd daarmee 4e in de strijd om het clubkampioenschap.

Junioren E

Bij de junioren E werd er door Maud en Isis al weken uitgekeken naar het clubkampioenschap. Beiden waren er op gebrand om clubkampioen te worden en elkaar te verslaan in een rechtstreeks duel. Ze kwamen allebei eenvoudig door de eerste rondes heen, waardoor er een rechtstreeks duel plaats vond in de A-finale, samen met nog een paar snelle E junioren van HVHW. Maud had een iets snellere start en wist Isis voor te blijven waardoor ze deze onderlinge strijd wist te winnen, met een 2e plek in de A-finale, nipt voor Isis die naar een 3e plek reed in deze A-finale. Het was snel ijs op de Uithof, Maud verbeterde haar clubrecord op de 500 meter naar een tijd van 55.85 en reed ook op de 222 meter en de 333 meter een clubrecord.

In de B-finale van de junioren E kwam Sam helaas ten val vanaf koppositie. Ondanks val werd hij wel clubkampioen jongens junior E.

Junioren D

Bij de junioren D reed Oskar naar de winst in de A-finale over 777 meter voor Lotte. Dieuwertje reed in een nieuwe pr naar een 5 plek in de A-finale en werd daarmee 2e in de strijd om het clubkampioenschap bij de meisjes junioren D achter Lotte. Linde en Denise reden in de B-finale naar een 4e plaats voor Linde en gevolgd door Denise op de 6e plaats.

Junioren C/B

De junioren C en B reden gezamenlijk. In de A-finale werd er een 1000 meter verreden en werd er een hele spannende strijd uitgevochten tussen Stian en Mika (HVHW) met mooie inhaalacties, waarbij Stian als winnaar over de streep kwam. Ook Louisa en Tamar reden deze A-finale waarbij Louisa Tamar net voor wist te blijven. Ìn de B-finale reed Lisa naar een mooie 2e plek gevolgd door Nina op plek 3. In de halve finale verbeterde Tamar haar eigen clubrecord 500 meter naar een tijd van 48.32.

Heren Senioren

Naast alle pupillen en junioren heeft DKIJV ook gewoon 4 senioren heren die wekelijks in Dordrecht trainen en voor het eerst een shorttrack wedstrijd reden deze avond. Ze maakten er een hele mooie strijd van en ook voor de toeschouwers waren het hele leuke wedstrijden om te kijken met mooie inhaalacties. In de finale over 1000 meter kwam Jelmer na een mooie inhaalactie op kop maar kwam daarna helaas te val en behaalde daardoor na winst op de eerste 500 meter en een val op de tweede 500 meter een 3e plek in het klassement. Cornel wist met een tweede plaats op de eerste 500 meter, winst op de tweede 500 meter en een tweede plaats op de 1000 meter, clubkampioen te worden. Daniel reed naar een mooie 2e plaats in het clubkampioenschap met winst op de 1000 meter. Frits reed naar een mooie 2e plaats op de tweede 500 meter en werd 4e in het klassement.

Tot slot werden bij de prijsuitreiking alle vrijwilligers die geholpen hadden deze wedstrijd mogelijk te maken bedankt met een bloemetje. En werden alle trainers van het maandag en woensdag trainingsuur op de Uithof inclusief Bert die alle logistiek, communicatie en meer rondom deze uren regelt in het zonnetje gezet. Iedereen heel erg bedankt voor deze mooie clubkampioenschappen. 

Uitslagen

Meisjes Junior F

 1. Cato van Coevorden
 2. Liv Wiersma
 3. Lindy Bezemer
 4. Anouschka Belt

Meisjes Junior E

 1. Maud van Coevorden
 2. Isis van Etten

Jongens Junior E

 1. Sam Haring

Meisjes Junior D

 1. Lotte Janssen
 2. Dieuwertje Lehmann
 3. Linde de Lange
 4. Denise van Schijndel

Jongens Junior D

 1. Oskar Loman

Meisjes Junior C

 1. Tamar Koolwijk
 2. Lisa den Hertog

Jongens Junior C

 1. Stian van Etten

Meisjes Junior B

 1. Louisa Loman
 2. Nina Loman

Heren Senioren

 1. Cornel van Zaal
 2. Daniel Eikelenboom
 3. Jelmer Kraaijeveld
 4. Frits de Prenter

Uw verslaggever,
Nicoline van der Vaart


Het is niet mogelijk te reageren.