Short News: Birgit Nederlands Kampioen jun B en brons voor Stian en Bjarne!

Laat onderaan je reactie achter!

Landelijke finale regiocompetitie en NK-junioren, Leeuwarden

Afgelopen weekend mochten de beste shorttrackers van Nederland in actie komen. Op zaterdagmiddag was de landelijke finale van de regiocompetitie met aansluitend het NK van de junioren.

Oskar, Bjarne en Isis kwamen als eerste in actie. Isis haalde het podium niet maar reed wel een mooie PR op zowel de 300 als 500 meter. Dit waren tevens ook 2 clubrecords!

Oskar en Bjarne wisten zich te plaatsten voor de A-finale van de 500 en 333m. Op de 500m werd Bjarne 2e ( en dook voor het eerst onder de 50sec!) en Oskar 4e. Op de 300m werd Bjarne 3e en Oskar 5e. Voor de finale 1000m mochten beide jongens weer rijden. Dit keer werd Bjarne 2e en Oskar 3e. In het eindklassement werd Bjarne 3e. Oskar helaas net naast het podium. Er zijn weer een paar clubrecords gereden deze dag! Bjarne z’n naam mag nu ook achter de 333m (deze stond al vanaf 2017 op naam van Fabian Radt) en 500m komen te staan. De 1000m blijft nog op naam van Oskar.

Aansluitend werd het NK-junioren gereden over 2 dagen. Een kleine delegatie van DKIJV was uitgenodigd om hieraan deel te mogen nemen. Als eerste stond de relay op het programma. Lisa, Nina, Louisa en aanvankelijk Tamar zouden deze samen gaan rijden. Maar omdat Tamar geblesseerd was kon gelukkig Birgit invallen. Het was een mooie rit maar helaas werden zij 3e en niet door naar de finale. Als er clubrecord is voor de relay-dames dan zou dit zeker wel eens een record kunnen zijn. Helaas geldt op het NK dat het Knock-out systeem. Kwalificeer je je niet in de kwartfinale dan houdt het helaas op en wordt het eindklassement opgesteld op basis van je tijd.

Tamar en Lisa (junC) werden op de 1000m respectievelijk 14e en 16e. Op de 500m wist Tamar zich wel de kwalificeren. Zij werd 10e. Lisa viel direct na de start en eindigde in het klassement op de 16e plaats. Op de 1500m werd Tamar 10e en Lisa 11e van Nederland.

Birgit en Louisa wisten zich te kwalificeren op de 1000m.  Louisa won de B-finale. Birgit stond in de A-finale en won! Zij is Nederlands kampioen op de 1000m!  Louisa werd 6e en Nina 14e.  Helaas wisten beide zussen zich niet te kwalificeren op de 500m. Birgit plaatste zich voor de A-finale en ook deze won zij! Dus naast de 1000 meter was zij nu ook Nederlands kampioen op de 500m!  Louisa werd 13e en Nina 15e van Nederland.

De laatste afstand van het NK, de 1500m. Alleen Birgit van DKIJV mocht deze rijden en 3x is scheepsrecht want ook deze afstand is Birgit Nederlands kampioen!

Als laatste hebben we Stian (JunC). Ook hij was lekker bezig! Hij kreeg een bronzen medaille op de 1000m (en een clubrecord!). Met de 500m stond hij in de A-finale maar helaas werd hij 5e maar met zijn tijd wel weer een clubrecord op zijn naam geschreven. De laatste afstand was 1500m. Stian stond weer in de A-finale en pakte weer naar de bronzen medaille!

Uw verslaggever,
Ester Alewijnse


Laat een reactie achter