Het Daikin NK Inlineskaten komt naar de Skeelerpiste Rotterdam

Laat onderaan je reactie achter!

De spanning stijgt voor het Nederlands Kampioenschap Inlineskaten Baan en Weg. Skeelerpiste Rotterdam verwelkomt van 9 tot 11 mei de crème de la crème van de Nederlandse inlineskate-gemeenschap. DKIJV is een van de drie verenigingen die dit evenement samen met de KNSB organiseren.

Het evenement belooft een spectaculair schouwspel te worden, waar talent, snelheid en vastberadenheid samenkomen op de hemelsblauwe Skeelerpiste Rotterdam. Het NK kent negen disciplines en vier leeftijdscategorieën deelnemers.

Skeelerpiste Rotterdam werd vorig jaar voorzien van een nieuwe coating. Met deze coating die maximale grip en minimale rolweerstand levert, is deze piste een van de absolute topbanen van Nederland.

Het Daikin NK Inlineskaten Baan en Weg wordt samen met de KNSB georganiseerd door drie samenwerkende verenigingen: Schaatsvereniging Rotterdam (SVR), Schaats en Inline Lansingerland (SIL) en DKIJV Schaatsen & Skeeleren. Er is ruime parkeer gelegenheid gecreëerd en het is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Het Nederlands Kampioenschap Inlineskaten op de Skeelerpiste Rotterdam belooft een onvergetelijk spektakel te worden met deelnemers uit heel Nederland. Bijzonder om te vermelden dat er sinds kort ook een regionaal team is; Team SPR. Er wordt veel verwacht van deze lokale toppers, zoals Amber van der Meijden, Elanne de Vries en Teun de Wit. Vanuit de Gewestelijke Opleidingsploeg doet lid van SIL Pauline Tas mee.

DKIJV Schaatsen & Skeeleren levert maar liefst vijf talenten die mee mogen doen aan het NK op hun thuisbaan:
-Matthijs Wijk (Heren Junioren A)
-Sara van der Goes (Dames Kadetten)
-Wende Linnenbank (Dames Kadetten)
-Tippi Verbree (Dames Kadetten)
-Abel Meijer (Heren Kadetten)
Nog meer reden dus om dit evenement te bezoeken en onze atleten aan te moedigen!

Het programma:
Donderdag 9 mei
200m dual tijdrit, 1000 meter & afvalkoers
13:00 uur: inrijden
14:00 uur: aanvang
21:30 uur: verwachte einde

Vrijdag 10 mei
500 m+D, Puntenkoers baan & aflossing
10:00 uur: inrijden
11:00 uur: aanvang
17:00 uur: verwachte einde

Zaterdag 11 mei
Onelap, Puntenkoers weg & 100 meter
10:00 uur: aanvang
17:00 uur: verwachte einde

Voor meer informatie over het evenement, inclusief schema’s en deelnemersinformatie, bezoek: https://www.schaatsen.nl/kalender/2024/5/daikin-nk-inlineskaten-baan-en-weg/

Overige vragen kunnen gesteld worden via: communicatie@dkijv.nl


Laat een reactie achter