Update Coronamaatregelen bij zomertrainingen

Laat onderaan je reactie achter!

Op 5 juni zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. Als gevolg daarvan is het NOC/NSF protocol verantwoord sporten aangepast, welke ook door de KNSB wordt gevolgd.

Belangrijkste wijziging is dat sporters vanaf 18 jaar weer met maximaal 50 personen samen mogen sporten. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat nodig is voor de sportbeoefening. Daar waar mogelijk blijft het natuurlijk goed om wel de 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten, en is dit verplicht voor en ná de training.

Beginnen op het Clubhuis

Verder mag het clubhuis weer open en kunnen de kleedkamers weer gebruikt worden. Deze versoepeling van maatregelen maakt het mogelijk om voor alle trainingsgroepen de zomertraining weer te laten starten bij het clubhuis. Daarom zal vanaf woensdag 9 juni voor iedereen de zomertraining in het Delftse Hout starten vanaf het clubhuis aan de Sportring 8 in Delft op sportpark Brasserskade.

Sportkantine

Aangezien er nog wel strenge voorwaarden gelden voor het gebruik van sportkantines, heeft het bestuur van DKIJV besloten om deze nog niet te openen. Alleen het gebruik van de kleedkamers en toiletten van het clubhuis is toegestaan.

Algemene regels

Verder blijven natuurlijk de algemene maatregelen van toepassing. Dus:

  • Blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen;
  • Ga direct naar huis als tijdens het sporten klachten ontstaan;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie;
  • Schud geen handen;
  • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen (dus óók in het clubhuis).

Veel plezier tijdens de trainingen deze zomer!

Met vriendelijke groet,

Mede namens Stijn van Liefland (Langebaan commissie)
Karen Huizer
Bestuur DKIJV


Laat een reactie achter