DKIJV clubrecords bij Openingswedstrijd KNSB Cup Shorttrack

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen zaterdag 18 september is de KNSB Cup afgetrapt met een openingswedstrijd in Thialf. Voor DKIJV stonden aan de start Fabian, Iris, Birgit, Ezra, Louisa en Nina. De dag begon vroeg in de ochtend met een Mixed Relay van 2000 meter en aansluitend de 1000 meters. Gelijktijdig aan het ochtendprogramma was er een instroomwedstrijd, om een aantal voorgedragen rijders die vanwege Corona weinig wedstrijden hadden gereden de kans te bieden hun KNSB limiet te rijden.

De Mixed Relay bood een mooie gelegenheid om aan elkaar en aan het snelle ijs te wennen, getuige een aantal kleine valpartijtjes. De ouders moesten de wedstrijd vanaf de tribune, op grote afstand van de baan volgen. Dit gaf wel rust voor de rijders. Bovendien konden we vertrouwen op Antwan die in de ring stond om onze rijders te coachen.

Na de relay werden – na enige discussie over wel of niet scherp – nog wat ijzers nageslepen en nagepolijst, waarna de individuele races konden beginnen. De 1000 meters verliepen soepel, met mooie prestaties van DKIJV. Zowel Iris als Birgit reden nieuwe clubrecords. Birgit reed met 1:42.997 bovendien een persoonlijk record en eindigde als derde in de finale. Nina en Louisa reden beiden ook een persoonlijk record op de 1000 meter en behaalden daarmee de StarClass limieten voor internationale competities in Europa.

Na afloop van de wedstrijd volgde het middagprogramma met o.a. Susanne Schulting en Sjinkie Knegt, waarvoor veel ouders nog even bleven hangen.

Voor de komende tijd staan nog vijf KNSB wedstrijden op het programma door heel Nederland. De rijders die de StarClass limieten hebben gereden, kunnen zich alvast verheugen op wedstrijden in Italië, België, Duitsland en/of Zwitserland. Voor onze jongste DKIJV shorttrackers staat de Hutspot Cup op zaterdag 2 oktober in Leiden op het programma. We kijken uit naar een vol en compleet shorttrackseizoen!

Uw verslaggever,
Angela Loman


2 reacties op “DKIJV clubrecords bij Openingswedstrijd KNSB Cup Shorttrack”

 1. Iris, Birgit, gefeliciteerd met jullie clubrecords en Nina en Louisa: goed bezig!
  De winter is begonnen! Laat het een mooi sportief seizoen worden!

  Groet,Michel

 2. Jan Martijn Metselaar schreef:

  Wat een mooie resultaten gelijk bij de openingswedstrijd!
  Gefeliciteerd allemaal.

  Op naar een heel succesvol shorttrack seizoen!

Laat een reactie achter