Komende zaterdag (2/10) start het Jeugdschaatsen

Laat onderaan je reactie achter!

De eerste Jeugdschaatsles van het nieuwe seizoen komt snel dichterbij. Hebben jullie er allemaal weer zin in? We verwachten alle jeugd op de Uithof op zaterdag 2 oktober. De lestijd is 18.30 tot 19.30, dus om 18.15 moet je uiterlijk aanwezig zijn. Bekijk de plattegrond om te zien waar je precies moet zijn op de uithof. We gaan er met zijn allen weer een groot feest van maken.

Als je vorig jaar al bij ons hebt geschaatst, weet je al hoe het er aan toegaat.
De training wordt weer voor de verenigingen DVIJC en DKIJV verzorgd.

Record aantal deelnemers

We kunnen ons dit jaar verheugen op een record aantal deelnemers. Er staan in totaal 244 kids (32 DVIJC-ers, en 212 DKIJV-ers) te popelen om te komen schaatsen. Derhalve gaan we dit jaar met 19 trainingsgroepen van start. Er is een grote groep kinderen die hebben geskeelerd, en deze ervaring meenemen het ijs op.

Groepjes

Het is voor iedereen, kinderen en trainers, van belang dat je in een groepje komt waar je het helemaal naar zijn zin hebt. Niet te hoog, en niet te laag, en het liefst bij je vriendjes natuurlijk. Als je, om wat voor reden dan ook liever in een ander groepje meedoet, moet dat gewoon even aangeven. De eerste 2 – 3 weken zullen we dan ook nog regelmatig mutaties dorvoeren (omhoog en omlaag).

Ga naar DKIJV.nl/groepjes voor de groepsindeling. We gaan proberen om die dit jaar weer een beetje up-to-date te houden.

Het is echter heel moeilijk om in te schatten waar iedereen staat. Dat zullen we de eerste les(sen) vanzelf gaan zien. Maar dit zou het ongeveer moeten zijn.

Welkom nieuwe kids

Een speciaal welkom voor 40 nieuwe kids. Deze nieuwe deelnemers zijn niet allemaal nieuwe leden, een groot deel heeft afgelopen zomer ook al met de skeeler training meegedaan. De meeste nieuwe kinderen zijn aangemeld om eerst aan 4 proeflessen mee te doen. Als je na de 4e les ermee door wilt gaan, geef dat dan aan ons door. Als je nog geen lid bent, kunnen we dat dan in gang zetten en een abonnement voor je aanvragen bij de KNSB.

De nieuwe deelnemers vragen we vooral de bijlage even goed door te nemen, ten aanzien van de veiligheid.

Handschoenen en een veiligheidshelm zijn verplicht. Dat mag ook een fietshelm zijn. Als je onverhoopt nog geen eigen helm hebt, hebben we er nog enkele in bruikleen

Voorschaatsen nieuwe kids

Op de eerste groepsindeling, vinden jullie je naam allemaal bij groepje 1 en 2, maar… een groot deel van jullie gaat al direct naar een hogere groep. Daarvoor moeten we zorgen dat we iedereen in de juiste groep indelen.

Dat indelen doen we door alle kinderen op de krabbelbaan even een stukje te laten voorschaatsen. Direct daarna wordt je naar je nieuwe groep gebracht. Alle nieuwe kinderen krijgen even een nummerhesje, wat je voor de les (18.15) kan ophalen bij Anja / Majoca.

We verwachten bij de nieuwe kids een groot niveau verschil, maar we gaan er voor zorgen dat jullie allemaal in een groepje komen met andere kinderen van hetzelfde niveau en ongeveer dezelfde leeftijd.

Bij de volgende les, mag je direct naar je nieuwe groep.

Schaatsen huren bij Ooms sport

Kinderen die met proeflessen beginnen, adviseren we om eerst je schaatsen te huren. Dat kan je bij de Uithof doen bij Ooms sport. Dat is de eerste winkel bij de hoofdingang van de Uithof. Daar vandaan is het wel 5 minuten lopen naar onze verzamel plaats. Neem daar, zeker de eerste keer, ruim de tijd voor.

Ouders zijn weer welkom

Vorig jaar hebben jullie noodgedwongen, als gevolg van de corona maatregelen, op het parkeerterrein moeten wachten tot de kids na de les weer naar buiten kwamen.

We zijn heel erg blij dat we weer publiek bij de schaatslessen mogen toelaten.

Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn weer van harte welkom om bij de schaatsles van de kids te komen kijken. We hebben wel ervaren dat we ‘de kids beter bij de les kunnen houden’, en willen de ouders dan ook vragen om de les vanaf de tribune te volgen (en niet tegen de kussens aan) waardoor we de kinderen beter bij de les kunnen houden.

Bij de allerjongste kids (groep 1 en 2) mogen de ouders wel tegen het ijs aan staan. Vanaf de tribune, is de les heel goed te volgen.

Dit jaar is ook het restaurant weer open voor een kopje koffie of een warme chocomel. houdt er wel rekening mee dat er gecontroleerd moet worden op een geldige corona-check-app

Toegang op de ijsbaan

Net als vorig jaar gaan we weer gebruik maken van ingang via de tent. Dus niet de hoofd ingang. Direct achter deze ingang is de verzamelplek voor de kinderen van DKIJV & DVIJC.

De kinderen voor wie de training op de Binnenbaan of op de Funring hebben, krijgen hierover vooraf een apart berichtje. Deze kinderen en trainers kunnen direct doorlopen naar Binnenbaan of de Funring.

Vast plek op de tribune

Alle trainingsgroepen hebben (net zoals het afgelopen seizoen) een vaste plek om je schaatsen aan en uit te doen. Je ouders zijn er (uiteraard) ook van harte welkom om daarbij te assisteren.

Ze hebben daar ook even de gelegenheid bij om je trainer te spreken.
De kinderen van groep 10 en hoger, zitten op de tribune. Houdt er rekening mee dat daar geen rubberen matten liggen, en dat je dus schaatsbeschermers nodig hebt om bij je plek te komen.

Funring en de Binnenbaan

Er zijn 2 ijshockeybanen op de Uithof, die we beide gaan gebruiken. De FUNRING is de ijshockeybaan op het midden terrein van de 400 meter baan. De BINNENBAAN (17.30 – 18.30) is de ijshockeybaan in de overdekte hal. Voor de binnenbaan moet je wel een uur eerder aanwezig zijn
Als jouw groep aan de beurt is, krijg je daar een paar dagen van te voren (uiterlijk vrijdag) een berichtje over. Je kan dan direct doorlopen naar de baan waar je les hebt.

Hieronder tref je de schema’s onder voorbehoud van wijzigingen:d

Afmelden en presentielijst

Net als voorgaande jaren houden we per groep een presentie lijst bij. Als je een keertje niet naar de les komt, is dat helemaal geen probleem, je hoeft je daar niet voor af te melden. Op de presentielijsten hebben we ook je 06-nummer opgenomen, om je bij grote en kleine ongelukjes snel te kunnen bereiken

Namens de jeugdcommissies
DKIJV: Joppe, Elsa, Annewil en Leon
DVIJC: Meryam en Peter
wensen we iedereen, kinderen, ouders en trainers allemaal een heel fijn schaats seizoen toe

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust even contact op.

Met vriendelijke groet,

Leon van Bohemen
DKIJV jeugdschaats coördinator
jeugd@dkijv.nl


Laat een reactie achter