Zuid Hollands Kampioenschap Inline Skate Leiderdorp

Laat onderaan je reactie achter!

Over één ding mochten we zeker niet klagen op zondag 12 juni, en dat was het weer. Met een graad of 23, af en toe wat sluierbewolking en nagenoeg windstil was het ideaal weer om een skeelerwedstrijd te rijden (en te kijken!). En dat kwam goed uit want op deze dag stond het Zuid Hollands Kampioenschap inlineskaten gepland.

Op de skeelerbaan van VIJL in Leiderdorp deden 82 kinderen een gooi naar de prijzen. 13 enthousiaste DKIJV’ers en gastrijders verschenen aan de start en we waren in 6 categorieën vertegenwoordigd (waarbij de ene categorie net wat sterker bezet was dan de andere). En dat allemaal onder de bezielende leiding van coach Jennifer van Leeuwen.

Na er voor gezorgd te hebben dat alle rijders goed waren ingereden en -gesmeerd, begon de wedstrijd met de tijdrit. Deze ging voor alle categorieën over 300 meter. In de tijdrit kwamen een aantal DKIJV’ers en gastrijders in de buurt van de top 3 (Dieuwertje 6de, Tristan 4de, Keira gedeeld 4de), maar alleen de dappere Felix en Pip reden echt topplekken. Ook een beetje geholpen door hun niet zo sterk bezette categorieën. Het werd wel al duidelijk dat het voor de overige rijders erg lastig zou worden om eremetaal te halen.

Na de tijdrit was het tijd voor het onderdeel sprint. Dit ging voor de pupillen 4 t/m 2 over 500 meter, voor de pullen 1 t/m de junioren lag de finishlijn op 1000 meter. De lange rechte stukken op deze 400 meterbaan in Leiderdorp zorgden voor veel inhaal mogelijkheden. We hebben dan ook prachtige gevechten gezien met vele positiewisselingen over en weer. In de sterkbezette categorie Dames Pupillen 1 plaatste Wende zich tot haar eigen verrassing (en dankzij een snelle serie) voor de A-finale (uiteindelijk 6de), in diezelfde A-finale reed Tippi naar een prachtige 4de plek. Ook Keira (4de) en Emma Boon (5de) behaalden op dit onderdeel mooie plaatsen.

Het laatste onderdeel was de puntenkoers. Door de lengte van de koers niet bij iedereen favoriet, maar bij sommige juist wel. Tijdens deze lange ritten begon de wind wat op te steken en vele rijders reden zich stuk in de laatste ronden, maar een aantal rijders kwamen hier juist tot bloei. Zoals Lotte die op het laatst wat over bleek te hebben en nog verschillende rijders in de laatste ronde inhaalde en tot een mooie 9de plek kwam, niet ver daarachter vocht Sara zich kranig naar een 10de plek. In de categorie dames pupillen 2 zetten Dieuwertje en Lieva Rosa een mooie prestatie neer door respectievelijk 5de en 6de te worden. Emma van der Goes kon bij de junioren geen aansluiting vinden bij een peleton met een geschikt tempo en reed daardoor bijna 20 ronden in haar eentje, erg indrukwekkend om te zien. In zijn categorie mocht Tristan erg trots zijn op zijn 4de plek. Ook Bram kon in zijn ontzettend snelle categorie mensen achter zich laten en eindigde 7de.

Uiteindelijk hebben alleen Felix en Pip het podium gehaald. De rest van onze rijders eindigden voornamelijk in de subtop/middenveld. Desalniettemin mooie prestaties in een sterk bezet veld. En belangrijker: de kinderen hebben veel plezier in de wedstrijd gehad en weer belangrijke ervaring opgedaan.

De volledige uitslag van DKIJV’ers en gastrijders:

NaamCategorieOverallTijdritSeriePuntenkoers
Bram van der HoevenHeren Junior B8887
Pip YpenburgDames Junior A2222
Emma van der GoesDames Junior B5555
Keira VissenbergDames Kadet4444
Emma BoonDames Kadet5756
Tristan BoonHeren Pupil 14454
Tippi VerbreeDames Pupil 181146
Wende LinnenbankDames Pupil 11110612
Lotte JanssenDames Pupil 11214129
Sara van der GoesDames Pupil 113121310
Dieuwertje LehmannDames Pupil 25655
Lieva Rosa BorsboomDames Pupil 27786
Felix SchoutenHeren Pupil 31111

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter