Ooms Jeugdskeelercup Puttershoek 18 juni 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Alweer de 4de Ooms Jeugdskeelercup van het seizoen en de laatste voor de zomerstop werd gereden met tropische temperaturen. De wedstrijd werd gecombineerd met de Regio Competitie Zuid en er verschenen 120 skeeleraars op het schaduwloze terrein van de Kees Verkerkbaan in Puttershoek.

De meeste ouders en begeleiders waren goed voorbereid op de voorspelde hoge temperaturen en langs de kant van de baan werd er voor de atleten zoveel mogelijk schaduw gecreëerd doormiddel van aaneengesloten schaduwdoeken, parasols en (party)tenten. Het kampement van DKIJV zag er indrukwekkend uit.

Toch bleef het natuurlijk wel heet voor de rijders. De thermometer tikte op een gegeven moment de 33 graden aan, wat de wedstrijd wel zwaar maakte. De avond ervoor had de organisatie dan ook besloten de afstanden in te korten.

Helaas verliep de wedstrijd niet vlekkeloos. De tijdrit ging nog wel goed, maar bij de series begon het een en ander mis te gaan. In de tweede serie bij de Pupillen 3 misten de koplopers in de tweede ronde een afslag en kwamen zo op de 400 meter baan terecht (in plaats van de 200 meter baan waar de wedstrijd tot dan toe op verreden was). De achtervolgers bleven vertwijfeld achter welke baan nu te nemen. Uiteindelijk vond de organisatie het wel zo eerlijk om deze serie over te laten rijden (doorgeschoven naar het einde van het programma). Natuurlijk nadat er wat extra pionnen waren geplaatst om de racebaan goed af te bakenen.

Bij de B-finale van de Dames Pupillen 1 ging het ook niet helemaal goed. De race werd glansrijk gewonnen door onze eigen Sara van der Goes, maar de finale indeling bleek verkeerd te zijn. Er was een computer gecrashed bij de jury, en de indelingen voor de finale moesten helemaal met de hand gedaan worden. Hier waren dus foutjes ingeslopen. Om alles weer op orde te brengen werd de wedstrijd voor een lange tijd stil gelegd. Om de pijn wat te verzachten mochten alle deelnemers een ijsje bij het clubhuis komen ophalen. Dit deed het humeur bij de rijders zienderogen verbeteren!

Uiteindelijk konden de races weer hervat worden, maar de dames pupillen 1 uit de foute B-finale dienden wel hun race over te doen, nu in de juiste samenstelling. De rest van de finales zijn zonder incidenten afgerond.

Als laatste onderdeel stonden afvalraces gepland. Maar als gevolg van de hitte en het uitgelopen programma had de organisatie besloten om dit voor alle categoriën om te zetten in een korte marathon. Erg veel respect voor alle deelnemers die zich nog één keer konden opladen en ook op dit onderdeel hun beste beentje voor hebben gezet. Abel kwam op dit laatste onderdeel helaas vervelend ten val, maar kon weer goed opgelapt worden door de EHBO.

Al met al kunnen we tevreden terug kijken op deze ietwat chaotische en warme dag. Onze rijders hebben mooie prestaties neergezet en ondanks de hitte is het ook erg gezellig gebleven (met dank aan het ijsje). Natuurlijk ook complimenten naar de organisatie die met alle tegenslag toch een geslaagde wedstrijd hebben kunnen neerzetten.

De uitslagen van DKIJV’ers en gastrijders:

NaamCategorieOverallTijdritSeriesMarathon
Lieva Rosa BorsboomDP298108
Tippi VerbreeDP16766
Sara van der GoesDP1810117
Lotte JanssenDP11416159
Iris SmitsDP115141614
Wende LinnenbankDP116151316
Abel MeijerHP185513
Noortje de NieDKA17171716
Noa van LeeuwenDKA18181818
Emma van der GoesDJB88810
Pip YpenburgDJA4443
Vera op den BrouwDJA1111
Matthijs WijkHJB11111110

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank


Eén reactie op “Ooms Jeugdskeelercup Puttershoek 18 juni 2022”

  1. Leon van Bohemen schreef:

    wat een mooie fantastische opkomst van DKIJV.
    mooie resultaten, waar we trots op kunnen zijn.
    weer een leuk verslag, @Ruud bedankt

Laat een reactie achter