Ooms Jeugdskeelercup Ammerstol 28 augustus 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Pip en Emma

De zomerstop is voorbij en op zondag 28 augustus mochten de deelnemers van de Ooms Jeugdskeelercup weer aantreden voor de 5de wedstrijd van het seizoen. Dit keer in het altijd gezellige Ammerstol. De baan lag er deze zondagochtend prachtig bij en wederom werkte het weer enorm mee.

Maar het allermooiste van de dag was de opkomst van de rijders van onze club. Maarliefst 17 DKIJV’ers en gastrijders deden mee aan deze wedstrijd! Een speciale vermelding voor Aert van der Goes en Valerie Coesmans die hun (individuele) wedstrijd debuut maakten. De wedstrijdbegeleiding werd verzorgd door Daan Coesmans, ook hij debuteerde in deze rol.

Klaar voor het debuut

Bij het inrijden op de korte 200 meterbaan kon er gewend worden aan de betonnen ondergrond. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat je op deze baan meer grip blijkt te hebben dan je denkt.

Om 10 uur was het tijd voor het eerste onderdeel, de flying lap. Dat stond dit jaar nog niet eerder op het programma bij de Jeugdskeelercup. Voor de rijders was dit echter geen enkel probleem, gezien de scherpe tijden die onze jongste deelnemers Felix Schouten en Aert al lieten noteren.

Het tweede onderdeel was bekender terrein, series en finales van de sprint. Deze ging bij de jongste rijders over 2 ronden (400m), en vanaf Pupillen 1 over 5 ronden (1000m). Vooral de finales leverden spectaculaire races op waarbij meerdere keren tussen DKIJV’ers fel werd gestreden. “Handen thuis, dames” schalde meerdere malen door de speakers en deze uitspraak zal op de trainingen nog wel een aantal keer met een lach voorbij komen. De felle strijd óp, maar de vriendschap náást de baan blijft prachtig om te zien.

Strijd op de baan

Het afsluitende onderdeel was een slalom voor de Pupillen 4 en voor de rest van het veld een marathon. De rijders gingen weer erg diep om mooie resultaten neer te zetten. Opvallend was de mooie eindsprint van Tippi Verbree, waarmee ze zich van een prachtige 2de plaats verzekerde in een sterk bezette categorie. Emma Boon kwam door een ongelukkige botsing ten val, maar kon de wedstrijd wel afmaken, al koste het haar een paar dure plekken. Een opvallende ploegentactiek van de rijders van de opleidingsploeg Zuid-Holland leek er op gericht Matthijs Wijk vooral geen kans te geven er voorbij te komen.

Vriendschap naast de baan

Onderaan vind je de uitslagen van al onze (gast)rijders terug.

Zondag 4 september is de finale van de Ooms Jeugdskeelercup in Zoeterwoude. Kijkend naar de inschrijvingen zal DKIJV weer een mooie opkomst hebben. Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot en met vrijdag 2 september.

Heren Junioren B (9 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Matthijs Wijk5666
Dames Junioren A (4 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Vera op den Brouw1121
Pip Ypenburg4434
Dames Junioren B (5 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Emma van der Goes5555
Dames Kadetten A (18 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Emma Boon10101111
Noortje de Nie13151615
Noa van Leeuwen18161717
Valerie Coesmans17171818
Heren Pupillen 1 (12 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Abel Meijer5566
Tristan Boon121099
Dames Pupillen 1 (20 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Tippi Verbree10525
Sara van der Goes12121011
Lotte Janssen14141113
Wende Linnenbank13131414
Dames Pupillen 2 (11 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Lieva Rosa Borsboom9999
Heren Pupillen 2 (1 deelnemer)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Felix Schouten1111
Heren Pupillen 4 (2 deelnemers)
Flying LapSprintMarathonEinduitslag
Aert van der Goes2222
Felix op het podium

Uw verslaggever,

Ruud Linnenbank


3 reacties op “Ooms Jeugdskeelercup Ammerstol 28 augustus 2022”

  1. Jan Linnenbank schreef:

    Mooi verslag met geweldige foto’s

  2. Rein schreef:

    Skeeleraars, wat een mooie prestaties hebben jullie allemaal weer neergezet.

  3. Jan Martijn schreef:

    Wat een opkomst en wat een mooie prestaties. Gaaf om te lezen (en via de wandelgangen te horen) hoe enthousiast er aan de wedstrijden wordt deelgenomen!

Laat een reactie achter