Finale Ooms Jeugdskeelercup Zoeterwoude

Laat onderaan je reactie achter!

Zondag 4 september stonden we klaar voor de finale van de Ooms Jeugdskeelercup. De 6de en laatste wedstrijd uit deze competitie vond plaats in Zoeterwoude. Zoals zo vaak dit jaar was het zonnig tijdens de wedstrijd. Gelukkig waren er weer voldoende tarps opgezet om de atleten uit de zon te kunnen houden, hoewel een chique tent met DKIJV logo voor volgend seizoen wellicht geen overbodige luxe zal zijn. DKIJV was weer goed vertegenwoordigd met 16 (gast)rijders en de sfeer zat er al snel in. Ook doordat de organisatie voor muzikale begeleiding zorgde door de grootste hits uit de jaren 90 uit de speakers te laten knallen.

Tarp-city

Traditiegetrouw opende deze finale niet met een normale tijdrit, maar met een heus hindernis parcours. Een slalom, korte bochtjes, tot stilstand komen en lopen, achteruit skeeleren, weer een slalom en over 3 hockeysticks heenspringen moest allemaal in zo korte mogelijke tijd worden volbracht. En dat allemaal rechtsom! Gelukkig kon er bij het inrijden op geoefend worden. Dit bleek echter nogal een opgave met alle rijders tegelijk op de baan. “Complete chaos”, zo omschreef rijder Matthijs Wijk het treffend.

Uitleg over het parcours, dus goed opletten!

Na het inrijden kon echt worden gestart met de wedstrijd. Het hindernisparcours liet goed de technische vaardigheden van alle rijders zien, en over het algemeen was dat indrukwekkend. Maar we kunnen er echter kort over zijn dat dit niet het favoriete onderdeel was van menig rijder (en toeschouwer).

Snel door dan maar naar het volgende onderdeel: de vertrouwde sprint (400m voor de jongere deelnemers, 1000m vanaf Pupillen 1). De series waren weer spectaculair met mooie gevechten voor plaatsing in de verschillende finales. Helaas moet ik hier mijn wedstrijdverslag stoppen, want in de B-finale bij de Dames Pupillen 1 kwam mijn dochter Wende hard ten val. Doordat ze op haar gezicht gevallen was en zorgwekkende klachten had, hebben we de wedstrijd verlaten en zijn we naar de spoedeisende hulp gesneld. Gelukkig bleek na een lange middag in het ziekenhuis dat intern alles in orde was bij Wende, en haar schaafwonden het enige letsel zijn.

De schrik zat er goed in (bij Wende en mij, maar ook bij clubgenootjes, concurrenten en organisatie) en bewijst maar weer eens dat het een harde sport is, maar dat we in geval van ongelukken op elkaar kunnen rekenen. Want alle hulp, steun en medeleven die we kregen was werkelijk hartverwarmend.

Dan rest mij niets meer dan de uitslag van de dag en het algemeen klassement te delen. Met speciale felicitaties aan Vera op den Brouw (1ste in het dagklassement, 1ste algemeen), Tippi Verbree (2de dagklassement (ondanks een val in de sprint finale), 3de algemeen), Felix Schouten (2de dagklassement) en Aert van der Goes (2de dagklassement).

Volledige daguitslag DKIJV’ers en gastrijders:

Heren Junioren B (9 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Matthijs Wijk4656
     
Dames Junioren A (4 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Vera op den Brouw1121
Pip Ypenburg4344
     
Dames Junioren B (5 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Emma van der Goes5555
     
Dames Kadetten A (17 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Emma Boon71099
Noortje de Nie17161616
Noa van Leeuwen15171717
     
Heren Pupillen 1 (9 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Abel Meijer6434
Tristan Boon9767
     
Dames Pupillen 1 (19 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Tippi Verbree1622
Sara van der Goes5365
Lotte Janssen12101010
Wende Linnenbank10DNFDNS18
     
Dames Pupillen 2 (14 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Lieva Rosa Borsboom10989
     
Heren Pupillen 3 (4 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Felix Schouten1222
     
Heren Pupillen 4 (2 deelnemers)    
 HindernisSprintPuntenkoersEinduitslag
Aert van der Goes2222

De volledige einduitslag van DKIJV’ers in deze competitie volgt nog.

Uw verslaggever,

Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter