Clubkampioenschappen Langebaan 2024 – De Uitslagen

Laat onderaan je reactie achter!

Wat een avond vol sport, gezelligheid, prestaties en PR’s was dat weer afgelopen zondag 3 maart! Wat je natuurlijk nog van ons tegoed had zijn de officiële uitslagen. Bekijk hieronder snel waar je geëindigd bent en wat je tijden ook alweer waren!


De Pupillen

Om 17.00 begon de strijd tussen de kleinsten. De F en E pupillen reden twee keer 100 meter, D en C 100 en 300 meter en B en A 300 en 500 meter. 

Er waren bij alle leeftijden heel wat debutanten die nog nooit een wedstrijdje hadden gereden en al dan niet met trillende knieën aan de start stonden en geen idee hadden wat ze te wachten stond. Ze hadden allemaal goed geoefend tijdens de lessen en dus gingen ze het schaatsavontuur aan! Heel stoer. En wat ook opviel was dat er heel wat girlpower aanwezig was! 

Er was natuurlijk ook een groep jonge wedstrijdrijders die gekomen was om nog scherpere tijden neer te zetten! En ook dat is gelukt. Er waren tijden bij waar menig volwassene jaloers van wordt. 

Voor elke leeftijdscategorie was een prijs voor de eerste drie jongens en voor de eerste drie meisjes. 

Vind hier de uitslagen bij de pupillen.


De Junioren en Volwassenen

Toen kwamen de junioren en de volwassenen. Het leuke van de clubkampioenschappen is dat zeer ervaren rijders en nieuwelingen door elkaar meedoen. En dat de een met een dikke minuut over de 500 meter dik tevreden staat te glanzen na afloop en dat de ander met een droomtijd voor velen baalt dat het niet een nog scherpere tijd is geworden. 

Er werd enthousiast aangemoedigd en samen met alle toeschouwers en trouwe fans was het ook op de tribune erg gezellig.

Vind hier de uitslagen bij de Junioren en ouder.


De Massastart

Als superleuke afsluiting was er voor de tweede keer tijdens de clubkampioenschappen een massastart voor de liefhebber. Er waren drie startgroepen waarin we waren ingedeeld op basis van onze 1000 meter tijd. We moesten 8, 10 of 16 rondes. Het was weer een feestelijke strijd waarbij in elke groep wel een peloton ontstond waaruit ontsnapt en soms ook weer teruggepakt werd. In elke categorie was een prijs voor de eerste heer en de eerste dame, de tussengroep was gewonnen door een dame!  Op het mooie ijs werd in alle startgroepen sowieso erg hard gereden en gestreden. 

Dankzij een mooi draaiboek voor de jury en voor op het ijs en een heel aantal vrijwilligers op beide plekken, liep de hele avond op rolletjes. We waren klokslag 10 uur klaar en toe aan de prijsuitreiking en een drankje.

Vind hier de uitslagen bij de Massa start.


De Podiums

De gelukkigen die vanmiddag en vanavond het podium mochten beklimmen zijn op de foto gezet en hier terug te vinden. Mocht je nou zelf nog leuke foto’s van het CK hebben, laat het ons weten en we voegen ze toe aan het album!

Vind hier alle rituitslagen.

Bedankt voor de goede organisatie, de gezelligheid van weer een top editie van ons eigen DKIJV clubkampioenschappen!


Laat een reactie achter