Marathonflits: Mooie resultaten voor DKIJV bij het NK Jeugdmarathon

Laat onderaan je reactie achter!

Op zaterdag 10 februari was Alkmaar ‘the place to be’ voor marathon-minnend Nederland. In een dagvullend programma werd het NK Jeugdmarathon afgewerkt, en als toetje werden er nog marathons verreden in de Topdivisie. DKIJV was deze dag over nagenoeg de hele linie vertegenwoordigd.

Maarliefst 9 DKIJV’ers hadden zich geplaatst voor dit NK en behoren dus tot de beste marathonners van het land. De pupillen trapten het bal af met hun halve finales, en uw verslaggever kan met enige trots vertellen dat zowel Lotte, Sara, Olen als Wende zich met gemak kwalificeerden voor de finales!

Junioren C

Vanaf de junioren werden er geen halve finales gereden, en stond de hele bups in één keer op de baan. Dat betekende voor de dames junioren C een veld van maar liefst 53. Tippi en Nouschka hadden de laatsten tijd goede resultaten laten zien in de regionale wedstrijden, maar helaas stond Tippi met een lichte blessure aan de start, haar verwachtingen waren dus enigszins getemperd.

Vanaf de start werd het gelijk al duidelijk dat het een nerveuze en hectische wedstrijd zou worden. De race moest zelfs herstart worden wegens een grote valpartij. Nouschka en Tippi weerden zich kranig in deze felle wedstrijd en finishten na 15 rondjes op respectievelijk plek 24 en 35. Volgend jaar zijn ze tweedejaars junioren C en kunnen ze proberen deze uitslagen te verbeteren!

Stian stond aan de start bij de jongens junioren C. Waarschijnlijk moest hij nog een bus halen, want hij demarreerde vanaf de start! Wat volgde was een ware tour du force van Stian. Hij kreeg medevluchtingen bij zich, hij reed ze er af, ze kwamen er weer bij, ze reden van hem weg en dat een aantal keer. Stian heeft de hele race alleen of in een kopgroepje gereden en het moest op het laatst uit zijn tenen komen om jagende achtervolgers uit het peloton voor te blijven. Uiteindelijk werd hij beloond met een bronzen medaille. Ik mag wel zeggen de meest verdiende medaille ooit. Hulde, Stian!

Pupillen B

Na ziekte bij de finale van de competitie en een valpartij bij het ZHK was Wende wel weer eens toe aan een goede uitslag. Ze bouwde haar race voorzichtig op, deed geen slag te veel en mikte op haar eindsprint. En die tactiek werd bijna beloond. In de laatste ronde reed ze het één-na-snelste rondje van het veld en schaatste net één tegenstandster te weinig voorbij voor het podium. Maar met een vierde plaats op dit NK mag ze dik tevreden zijn!

Olen had er zin in vandaag, en reed een race waar onze sponsors erg blij mee zullen zijn. Zowel in de halve finale als in de finale liet hij zich goed van voren zien, en was vaak in de koppositie te vinden! Helaas moest hij deze inspanningen bekopen in de laatste paar rondjes. Hij zakte wat door het veld en finishte uiteindelijk op een toch hele respectabele 20ste plaats van Nederland.

Pupillen A

Bij de finale voor de meisjes pupillen A, mochten we twee DKIJV’ers aanmoedigen. Lotte kwam na haar goede resultaat bij het ZHK in vorm naar Alkmaar. Sara’s marathon resultaten waren dit seizoen moeilijk te peilen en we waren benieuwd hoe ze het in een landelijk veld zou doen. Van ploegentactiek kon DKIJV niet beticht worden in deze finale, want Sara en Lotte reden compleet verschillende races. Sara mengde zich goed voorin en reed de hele wedstrijd in de (sub)top. Lotte daarentegen reed lange tijd in de achterhoede, maar werkte zich daarna gestaag naar voren. De DKIJV dames kwamen elkaar pas weer tegen op de finishlijn, waar Sara 11de werd en Lotte 12de met onderling 0,03 verschil. Klasse uitslagen dames!

Junioren B

Bij de Junioren B mannen zagen we DKIJV’ers Imko en Bram terug. Voor Imko zat het er helaas snel weer op. Hij verslikte zich in de snelheid van de landelijke top en werd na 4 rondjes op een ronde gezet, volgens de regels moest hij toen de wedstrijd al verlaten. Weer wat geleerd Imko, en volgend jaar beter! Bram had de Oomscup gewonnen en gold daardoor als een van de beste rijders van Zuid Holland. We waren benieuwd of hij ook met de landelijke top mee zou kunnen? Het antwoord was ja, een 12de plek mogen we toch wel als (sub)top rekenen en is een mooi resultaat voor Bram.

Resultaten NK Jeugdmarathon

NaamCategorieUitslag
Nouschka SteenksJun C24
Tippi VerbreeJun C35
Stian van EttenJun C3
Wende LinnenbankPup B4
Olen OlsthoornPup B20
Sara van der GoesPup A11
Lotte JanssenPup A12
Bram van der HoevenJun B12
Imko PostJun B51

Topdivisie

Als toetje (of moeten we zeggen uitsmijter) werden er ’s avonds nog Topdivisie marathons afgewerkt in Alkmaar. Ook hier zagen we weer DKIJV’ers terug en ook hier reden zij weer goede uitslagen. Uittredend Nederlands Kampioen Junioren Veerle van Koppen finishte bij de dames als 11de en Roel Boek eindigde bij de heren als 12de.

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank

NB. we vinden het leuk foto’s te ontvangen van wedstrijden. Deze zullen we indien geschikt delen in onze wedstrijd verslagen en/of op Instagram. Foto’s kunnen naar ons gemaild worden: communicatie@dkijv.nl.

Laat een reactie achter