Jeugdkamp 2019: Circus!

Laat onderaan je reactie achter!

Het is al even geleden, maar dat geeft des te meer reden om nog eens na te genieten van het Jeugdkamp met dit verhaal en de foto’s. Veel plezier!

Het vertrek; de spanning stijgt, tassen in het bagagehok en kinderen in de bus (of andersom). Nog even een knuffel aan de ouders en dan tijd voor vertrek.

In de bus begint het alweer. Als leiding is het altijd een genot om weer dat lawaai te horen van kinderen die zich hier al het hele jaar op hebben verheugd. De snoepzakken kunnen weer geplunderd worden en de spelletjes erbij gepakt. Voor anderen is het toch nog wel erg spannend, want het is de eerste keer. Er blijkt zelfs na afloop gerapporteerd te worden aan broertjes en zusjes of het leuk is, zodat volgend jaar kan worden overwogen of diegene ook mee wil. Ik heb het niet meer gevraagd, maar ik ga ervanuit dat we volgend jaar het zusje tegemoet kunnen zien 🙂

Na flink wat snoepen, schreeuwen, zingen en naar buiten staren komen we dan eindelijk aan bij het kamphuis. Alweer zo’n spannend moment. Voor de leiding begint hier een logistiek hoogtepuntje. Alle kinderen de bus uit, de tassen naar het kamphuis brengen en dan aansluitend de kamerindeling.

Maar dit loopt natuurlijk gesmeerd. Goed gebruik makend van de krachten voorhanden worden de kinderen ingezet om de tassen van de bus het laatste stukje naar het kamphuis te brengen. En niet je eigen tas zoeken, gewoon de eerste tas die je krijgt neem je mee. Je eigen tas zoeken komt later.

Nu nog even de kamerverdeling en dan kan het kamp ECHT van start.

De show begint: licht uit, spot aan! Daar komen twee clowns van achter het gordijn, maar wat raar… 1 jongleerbal en een diabolo zonder dat ding dat de lucht in moet; verschrikkelijk! Het Circus Zonder Naam is al zijn artiesten en materialen kwijtgeraakt op weg hiernaartoe. Gelukkig hebben wij een enorme hoeveelheid veel te energieke, sportieve artiesten die dit probleem kunnen oplossen. Maar eerst, moeten we de spullen gaan zoeken in het bos.

We vertrekken in groepjes het bos in om de spullen te zoeken. Gelukkig kunnen we met onze zaklamp wat reflecties zien die we kunnen volgen en na terugkomst hebben we weer de clownsneuzen en jongleerballen gevonden. Het is inmiddels toch alweer best laat en de jongste kinderen gaan zich klaar maken voor bed.

Voor de ouderen wacht nog een huiveringwekkende verrassing in het bos… Alleen het verhaal doet de haren al recht overeind staan! In het bos blijkt het een ware FreaQshow te zijn.

Goed; de vrijdag is nu wel klaar, tijd om lekker te slapen. Eventjes dan, want rond een uurtje of zeven klinken de herkenbare tonen van de kampwekker alweer in de slaapkamers. Iedereen wordt ASAP met sportkleren aan buiten verwacht. Een goed begin is het halve werk. Lekker inlopen, rekken strekken en een paar danspasjes voordat het ontbijt klaar staat.

Melk, melk, melk klinkt het. Water, water, water! Wie wil er nog brood? Niet zo met je eten spelen! Ja kamp is zwaar werk, dus je moet goed gehydrateerd blijven en goed eten.

Dan is het tijd om voor onze show van vanavond reclame te gaan maken. De kinderen gaan aan het werk om een prachtig reclamebord te maken voor hun eigen act. Je hebt de vuurspuwers, de jongleurs, de goochelaars, de acrobaten, de clowns en de koordansers. Een vakjury van circus directeuren beoordeelt de borden op verschillende aspecten en de uitslag wordt meegenomen in de score die de winnaar van het kamp bepaald.

Ok; lekker geknutseld, geverfd en geknipt, nu weer het bos in om paaseieren te zoeken voordat we aan de lunch kunnen. Helaas is 1 van de paashazen zo goed verstopt dat je hem nog niet zag als je er overheen liep. Een flink gehavende paashaas was het resultaat voor degene die hem wel zag. Bij de lunch worden de gevonden paaseieren verdeeld en geteld, want ook dit telt mee in de eindscore.

Inmiddels is het zonnetje goed doorgebroken en de lucht opgewarmd. De korte broeken kunnen aan voordat we aan de spelletjesmiddag beginnen. Dwerg schieten, meswerpen, acrobatiek, de menselijke wip, circus quiz en jongleren. Alle skills worden nog even aangescherpt voor de acts van de avond.

Van het mooie weer wordt volop genoten. Lekker buiten spelen en niemand die naar binnen wil. Voor de patat ’s avonds wordt echter wel een uitzondering gemaakt. Na het avondeten nog even de tijd om de puntjes op de i te zetten voor de act en dan kan de grote circus show beginnen!

Na de fantastische acts is het tijd om nog een keer het bos in te gaan om tickets te smokkelen. Altijd erg spannend om dan in groepjes, zonder leiding het bos in te gaan en de route af te leggen en de douaniers te ontwijken. Maar iedereen red het en we komen weer veilig terug in het kamphuis. Daar kan nog even bij het kampvuur gezeten worden onder het prachtige gezang van de leiding. (De kinderen zijn snel weg!)

Dan zondag, helaas alweer de laatste dag. Uit bed, meteen alles inpakken en de kamers leeg maken. Vervolgens nog even een lekker spelletje levend stratego en dan aan het ontbijt. Als afsluiting nog een grote speurtocht, ook wel is leuk om het bos overdag te zien

Nog even lunchen, lekker buiten spelen en dan mogen we weer lekker naar huis. Een beetje bijslapen in de bus en dan uitgeput lekker in de armen van je ouders vallen om thuis verder te slapen en dromen over volgend jaar!

Foto’s

Maar voor het zover is kun je nog even genieten van de foto’s.


Laat een reactie achter