NK inline-skaten 2019

Laat onderaan je reactie achter!

Velen van u zal het vast ontgaan zijn. Afgelopen Hemelvaart weekend vond het NK inline-skaten plaats op de piste in Wervershoof en op een wegparcours in Medemblik. Nou en, zult u misschien zeggen, wat gaat dat ons DKIJV-ers aan? Ik breng de lezer er graag van op de hoogte dat tijdens deze drie dagen mar liefst 5 rijders waren die het Delfts blauw in West Friesland verdedigden.

Noot van de redactie: dit stuk is helaas is de mail blijven hangen. En had veel eerder geplaatst moeten worden. Desondanks een leuk verhaal! En geeft meer inzicht in de inline-skate wereld. Veel leesplezier!

Deelnemers

Nienke Haaring (Junior A), Jennifer van Leeuwen (Junior B), Amanda van Leeuwen (Kadet), Iris Kleiweg (Kadet) en Rafael Kaldebach (Kadet) waren op één of meerdere dagen actief op de piste en/of de baan. Bij het skeeleren wordt samengewerkt in de Inline-skate talentgroep Zuid. Hiertoe behoren ook nog Dion van Hal, Guus Gelderblom, Hilde Houtzager, Nerena van Vuuren, Vera op den Brouw, Tiemen Haaring en Elanne de Vries. Iedere dinsdag trainen zij samen onder leiding van Patrick van Hal en Sebastiaan van Leeuwen. Bij deze groep horen ook nog Mare Rieff en Matthijs Wijk. Zij zijn nog pupil en mochten nog niet deelnemen aan dit NK.

De wedstrijd: hoe het werkt

Op de piste, een baan van 200 meter die in de blochten iets oploopt, werden verschillende afstanden gereden:

  • 200 meter sprint – individuele tijdrit over één ronde.
  • 500 meter series
  • 1000 meter series
  • Puntenafvalkoers
  • Afvalkoers

Deze onderdelen werden verdeeld over de donderdag en vrijdag. Om aan deze onderdelen mee te mogen doen had je al wel een landelijke wedstrijd moeten rijden. Niet alle rijders hadden zich geplaatst voor de verschillende onderdelen.

Op de 390 meter lange baan in Medemblik werd zaterdag gereden. Hier werden twee onderdelen verreden:

  • One lap serie
  • Puntenkoers

Resultaten

Over de resultaten kunnen we kort zijn. Onze DKIJV-ers eindigden allen, bij ieder onderdeel, in de achterhoede. Dat betekende dat het soms na één serie al was afgelopen. Uitgeschakeld en soms klaar voor de dag of wachten tot het einde van de dag voor het volgende onderdeel. Voor de uitslagen check deze link.

Leerzame ervaring

Een teleurstellend weekend zult u misschien zeggen? Niets van dat alles. Het is een prachtige ervaring om mee te mogen doen aan een NK. Het is allemaal heel erg officieel. Heel veel scheidsrechters, een area of call (voor de shorttrackers een heatbox) een heus scorebord, een volledig ingerichte medische post (gelukkig niet gebruikt door de DKIJV-ers) gele en rode kaarten en heel veel officiële regels en natuurlijk een prijsuitreiking met het volkslied.

Onze toppers hebben vooral heel veel geleerd. Bijvoorbeeld van ploegentactiek bij de puntenkoers of de afvalkoers. Wat gaat dat hard en het gaat er ook hard aan toe. Er wordt geduwd en geknepen. Er wordt aangevallen en door teamgenoten afgestopt. Het zijn elementen waar onze rijders (gelukkig) nog niet aan toe zijn.

Waar maak je het mee dat ons team met aanhang op klapstoeltjes zit met eigen lunchpakketjes en 50 meter verder zitten twee grote kampioenen op een klapstoeltje hun wielen na iedere race te verwisselen. Ronald en Michel Mulder reden namelijk ook mee. Gaaf toch als je achter één van deze mannen kan inrijden? Een selfie met de mannen vragen ging een brug te ver. Rafael heeft nog wel gezellig met de moeder van de kampioen tweeling staan praten. Een high five van Ronald Mulder (helaas Amanda) was natuurlijk ook top.

Geen illusie armer maar mooie dagen en gewoon hard verder trainen o.l.v. enthousiaste trainers.

Jij kan ook wedstrijden rijden

Wilt u meer inline-skaten zien? De jeugd rijdt wedstrijden bij de Ooms Jeugdskeelercup. Vorige week stonden daar veel DKIJV-ers aan de start en ….. op het podium.

De oudere jeugd, Leon Wenteler, Lieke Rieff, Joppe Kleiweg, Nienke Haaring en Mariska van Zon rijden eindeloze marathons voor de Ooms skeelercup.

Zie voor beide evenementen deze link naar de knsbgewestzh-kalender.

Uw verslaggever,
Rob Kleiweg


Eén reactie op “NK inline-skaten 2019”

  1. Rob schreef:

    Rectificatie: Mare is natuurlijk ook al kadet. Mare heeft niet deelgenomen aan een landelijke wedstrijd en mocht daarom niet meedoen aan het NK.

Laat een reactie achter